Tgrt Haber
04 Mart 2014 09:03

Obama'dan Putin'e 'Gözdağı Pozu'

Vladimir Putin'i arayarak 90 dakika boyunca ikna etmeye çalışan Obama'nın telefonla konuşurken çekilen fotoğrafı için 'Putin'e gözdağı' yorumu yapıldı.

Obama'dan Putin'e 'Gözdağı Pozu'
barack obama,vladimir putin,gözdağı pozu,abd başkanı,rusya başkanı putin,

Ukrayna'da Batı yanlılarının yönetimi ele geçirmesinin ardından Rusya'nın asker gönderme kararı, ülkeyi savaşın eşiğine getirdi. Kırım'da tansiyonun hızla yükselmesi üzerine ABD Başkanı Barack Obama, önceki akşam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayarak 90 dakika boyunca Rus lideri askerleri geri çekmeye ikna etmeye çalıştı. Öte yandan Barack Obama'nın, İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ile görüşmesinde liderler, Rusya'nın, Ukrayna'nın bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne yönelik net ihlali üzerindeki ciddi kaygıları ele aldılar.
LİDERLERİN KAYGISI
Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Obama'nın bugün, İngiltere Başbakanı Cameron, Almanya Başbakanı Merkel ve Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamada, "Liderler, Rusya'nın, uluslararası hukukun ihlali ile uluslararası barış ve güvenliğe tehdit olan Ukrayna'nın bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne yönelik net ihlali üzerindeki ciddi kaygılarını ifade ettiler" cümlesine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...