Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2016 07:28

Obama'dan Putin'e savaş tehdidi

ABD Başkanı Barack Obama'nın, ülkesindeki seçimlere müdahale edilmesinin “silahlı çatışmaya” sebep olabileceği konusunda Rus lider Putin'i tehdit ettiği öne sürüldü.

Obama'dan Putin'e savaş tehdidi
obama, putin, tehdit, savaş

ABD merkezli NBC kanalı, ismini saklı tuttuğu ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Obama'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerginlik yaşadığı iddialarına yer verdi. Obama'nın Çin'deki G-20 Zirvesi sırasında zaten gergin olan ortamı daha da gerginleştirmemek için, danışmanlarından gelen “savaşla tehdit et” telkinlerini göz ardı ettiği söyleniyor. Ancak “hacklenmeler” devam edince, Obama, SSCB zamanında Moskova ile Washington arasında kurulan “kırmızı hattı” ilk kez kullanarak 31 Ekim'de Putin'e “silahlı çatışma” tehdidini dile getiriyor. Obama, Putin'le telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini daha önce açıklamış ama içeriğini paylaşamayacağını belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...