Tgrt Haber
19 May 2021 11:35

Obama'dan UFO itirafı: Ne olduğunu tam bilmediğimiz şeyler var

ABD'deki UFO tartışmalarına bir yenisi daha eklendi. Pentagon'un elindeki UFO görüntülerine ilişkin tartışmalara eski ABD Başkanı Barack Obama da eklendi. Obama, görev yaptığı süre zarf içerisinde videolardaki objelerin ne olduklarını hala çözemediklerini açıkladı.

Obama'dan UFO itirafı: Ne olduğunu tam bilmediğimiz şeyler var
UFO,,abd,

'NE OLDUĞUNU TAM OLARAK BİLMİYORUZ'

 

Obama'nın sözde UFO görüntüleri için yaptığı açıklamalar da birçok insanın aklında soru işareti oluşturdu. Gökyüzünde tam olarak ne olduğunu bilmediğimiz objeler olduğunu belirten Obama sözlerine şöyle devam etti.

"Ama gerçek şu ki gökyüzünde ne olduklarını tam bilmediğimiz bazı objelere dair görüntüler ve kayıtlar var. Yönlerini ve nasıl hareket ettiklerini, açıklayamıyoruz. Rotaları kolayca çözülebilen türden değildi. Bu yüzden insanların hâlâ bu şeylerin araştırılmasına ve ne olduklarının ortaya çıkarılmasını önem verdiğini düşünüyorum. Ama şu an size verebileceğim daha fazla bilgi yok."

Obama'dan UFO itirafı: Ne olduğunu tam bilmediğimiz şeyler var

PENTAGON UFO İÇİN DEPARTMAN KURDU

Pentagon, geçtiğimiz günlerde UFO görüntülerini araştıracak yeni bir gözlem departmanı kurmuştu. Tanımlanamayan Hava Fenomenleri Çalışma Grubu'nun görevi ise tanımlanamayan obje ve olayların doğasını ve kaynağını araştırmak olarak belirtilmişti.
Obama'dan UFO itirafı: Ne olduğunu tam bilmediğimiz şeyler var
2018 YILINDA SAVAŞ PİLOTUNUN ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜ SIZDIRILDI!

2018 yılında ABD'li bir savaş pilotu tarafından çekilen, tanımlanamayan ve UFO tabir edilen bir cisme ait olan fotoğraf gündeme bomba gibi düştü. Pentagon, donanma pilotlarının görev sırasında kayda aldıkları UFO (Unidentified Flying Object - Tanımlanamayan Uçan Obje) olduğu iddia ettiği görüntüleri dolaşıma sunmuştu.

Yayınlanan üç videodan ilkinin 2004, diğer ikisinin 2015'te kaydedildiği belirtilirken, görüntülerin kamuoyunu aydınlatmak amacıyla paylaşıldığının altı çizilmiş, videolardaki uçan cisimlerin niteliğine yönelik bilgi olmadığı ve bunların tanımlanamayan statüde kalmaya devam ettikleri belirtilmişti. Geçtiğimiz dönemde Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanlığının 2007-2012 yılları arasında bir UFO tanımlama programını fonladığı belirlenmişti.

Obama'dan UFO itirafı: Ne olduğunu tam bilmediğimiz şeyler var

GİZEMİ HALA ÇÖZÜLMÜŞ DURUMDA DEĞİL

Onlarca yıldır tartışma konusu olan ve UFO'ların varlığını kanıtladığı iddia edilen fotoğrafların sırrı aradan geçen zamana rağmen hala çözülmüş değil. Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), geçtiğimiz yıllarda 1950 ve 60'lı yıllarda ABD'de tavan yapan UFO gözlemlerinin arkasında "gizli uçak denemelerinin" yer aldığını belirtmişti.

CIA'den yapılan bu açıklamaya rağmen aralarında 1957 yılında Kaliforniya'daki Edwards Hava Üssü'nde görev yapan bir pilotun çektiği karenin de bulunduğu UFO fotoğrafları hala tartışmaların merkezinde yer alıyor.

JAPONYA SAVUNMA BAKANI KONO: UFO’LARA İNANMIYORUM

Kyodo ajansına göre, SDF birliklerine gönderilen bildiride, ülke güvenliğini tehdit eden tanımlanmamış uçan nesne görülmesi halinde uygulanacak direktifler daha önce açıklamıştı. Bakan Kono, UFO'lara rastlanması ya da ülke hava sahasına girdiğinin görülmesi halinde, askerlerden nesnenin fotoğraf ile görüntüsünü almaları ve bu verileri analize göndermelerini talep etti. Halktan edinilecek UFO görüntülerinin de analiz edilmesi istenilen bildiride, drone teknolojisinden beslenen gayri nizami uçakların da bu kapsamda yer alacağı kaydedildi.

Kono, geçmişte yaptığı açıklamada UFO’lara inanmadığını belirtmişti. Savunma Bakanlığı verilerine göre, daha önceki kayıtlarda SDF askerlerinin UFO'larla karşılaştığı bilinen bir vakasının olmadığının da altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...