Tgrt Haber
10 Eylül 2021 12:03

Oğlu için 'Uçakta bomba var' ihbarı yaptı ortalık karıştı

ABD'de bir aileden anne, uçağı kaçıracaklarını fark edince sahte bomba ihbarında bulundu.

Oğlu için 'Uçakta bomba var' ihbarı yaptı ortalık karıştı
uçak,bomba,abd

ABD Florida eylaetindeki Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanı'nda geçtiğimiz pazartesi günü sahte bir bomba ihbarı yapıldı. Broward County Şerif Bürosu'nun açıklamasına göre Marina Verbitsky, Şikago'ya gidecek uçağa biniş saatini kaçırdı ve kapıda kaldı.

Oğlunun derslerine yetişemeyceğinden korkan 46 yaşındaki Verbitsky, görevlilerin kapıdan geçirmemesine sinirlendi ve küfürler savurmaya başladı. Verbitsky, bavullarının da uçakta olduğunu öğrenince iyice çileden çıktı ve çantalarının birinde bomba olduğunu iddia etti.

Oğlu için 'Uçakta bomba var' ihbarı yaptı ortalık karıştı

Verbitsky, bomba ihbarının ardından yakalandı ve henüz havalanmayan uçaktaki herkes tahliye edildi. Polis ekipleri, uçaktaki incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğunu tespit etti. New York Post'un haberine göre, Verbitsky'nin bir yakını şu açıklamayı yaptı:

''Bu bir hataydı. Oğlunun okula gitmesi gerekiyordu ve Verbitsky bu konuda gergindi. Bir karmaşa yaşandı ama bunun kesinlikle yaşanmaması gerekiyordu.''

Verbitsky, sahte bomba ihbarının ardından tutuklandı ve bir gün sonra 10 bin dolar yani yaklaşık 85 bin TL kefaletle serbest bırakıldı. Ayrıca yargıç, Verbitsky'in akıl sağlığının yerinde olup olmadığının değerlendirilmesini de istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...