Tgrt Haber
05 Eylül 2019 19:03

Öğretmenin kopya önlemi şaşırttı! Öğrencilerinin kafasına karton kutu geçirdi

Meksika'da bir öğretmen, kopya çekmemeleri için öğrencilerinin kafasına karton kutu geçirdi. Sosyal medyada yayılan görüntü büyük tepki topladı. Veliler, bu olayı aşağılayıcı ve psikolojik şiddet içerdiğini ifade etti.

Öğretmenin kopya önlemi şaşırttı! Öğrencilerinin kafasına karton kutu geçirdi
meksika,öğretmen,öğrenci,kopya,külyutmaz necmi

Meksika'da bir öğretmen öğrencilerinin bulunduğu bir fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından büyük tepkiyle karşılaştı. Öğrencilerinin kafasına mukavva kutu geçiren öğretmen için bazı haber kaynakları 'kopya çekmeyi önlemek için' dese de okul bunun bir 'dinamik egzersiz' olduğu konusunda ısrar ediyor.

Geçen hafta sosyal medyada dolaşmaya başlayan fotoğrafta, Meksika'nın güneyinde bulunan Tlaxcala eyaletindeki lisans öğrencileri, başlarının üzerine büyük karton kutularla masalarında otururken görülüyor. Kutularda yüz için delikler açılmış. Tüm öğrencilerin masalarında kâğıt var ve bazıları yazı yazıyor gibi görünüyor.

Öğretmenin kopya önlemi şaşırttı! Öğrencilerinin kafasına karton kutu geçirdi

Başta yerel kaynaklar kutuların öğrencilerin sınav sırasında kopya çekmelerini engellemek amacıyla yapıldığını söyledi.

Fotoğraf, veliler tarafından aşağılayıcı, fiziksel, duygusal ve psikolojik şiddet olarak yorumlandı.

Veliler, öğretmen Luis Juarez Texis görevden alınmasını talep etse de okuldan yapılan açıklamada uygulamanın 'eğlenceli bir aktivite' olup tüm öğrencilerin katılmayı kabul ettiği ve ‘öğrencilerin psikomotor gelişimine yardım eden bir alıştırma’ olduğu söylendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...