Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2013 12:08

Öğretmenler öğrencilerine umut aşılamaya çalışıyor

Filipinler’in Ormoc kentinde Haiyan Tayfunu sonrası eğitime devam edilen hafif hasarlı okullarda, öğretmenler öğrencilerine umut aşılamaya çalışıyor.

Öğretmenler öğrencilerine umut aşılamaya çalışıyor
filipinler, ormoc, haiyan tayfunu, tayfun felaketi, öğrenciler,

Tayfunun vurduğu Ormoc kentinde hayat normale dönmeye başlarken öğrenciler için de ders zili yeniden çaldı. Okulların zarar gören bölümleri kapatılırken öğrenciler sağlam sınıflarda hem öğrenimlerini sürdürmeye hem de kentlerindeki yıkımın bir an önce giderilmesini beklemeye başladı. Kentin en önemli lisesi olan ve çok sayıda öğrencinin okuduğu Ormoc Lisesi’nde tayfunun ardından geçen bir ayın ardından ders başı yapılmıştı. Üniformalarını giyen öğrenciler sabahın erken saatlerinde okulla gelirken girişte kimlik kontrolü yapılıyor.  
Okulun hasar gören bazı yerleri naylonlarla kapatılırken ağır hasarlı binalara ise kilit vuruldu. Gerek yardım kuruluşlarınca gerekse hükümet tarafından yapılan bazı tamiratların ardından eğitimin yeniden başladığı okulda tayfun sonrası oluşan hasar nedeniyle derslik sayısı azaldı. Bunun üzerine yönetim çözümü bazı sınıfları birleştirmekte buldu. Öte yandan tayfunun daha büyük bir yıkıma neden olduğu Tacloban’daki bazı öğrenciler ise Ormoc ve Cebu’daki okullara nakledildi. Öğretmenler sınıflarında öğrencilere sadece ders vermiyor yaşanan tayfunun etkilerinden kurtulmalarına da yardımcı oluyor. Öğretmenlerinin psikolojik destek de sağladığı öğrencilerin sınıflarında keyifli olmaları dikkati çekiyor. Duvarlarında iyi insan olmaları için bazı öğütlerin yer aldığı okulun sınıflarında ise tayfun gündemdeki yerini koruyor. Öğrencilere umutlu olmaları aşılanırken tahtada yazan “Çatısız, evsiz ama umutsuz değil’ yazısı öğrencilere psikolojik olarak güç katıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...