Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Mart 2014 14:39

Oğul Kaddafi Libya halkından özür diledi

Devrik Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Saadi Kaddafi Libya halkından özür diledi.

Oğul Kaddafi Libya halkından özür diledi
Saadi Kaddafi,Libya halkından özür diledi,libya halkı,oğul kaddari özür diledi

Devrik Libya lideri Muammer Kaddafi'nin 6 Mart'ta Nijer'den telim alındıktan sonraki ilk görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı. Saadi Kaddafi, Libya halkına yönelik yaptığı konuşmada, cezaevinde kendisine iyi davranıldığını belirterek, devrim sonrasında Libya içerisindeki bazı eylemleri desteklemekten dolayı Libya halkından özür dilediğini açıkladı.
Saadi tövbe etti
Libya resmi televizyon kanalında yayınlanan görüntülerde sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Kaddafi, geçmişte yaptıklarından dolayı Allah'a tövbe ettiğini söyledi. Kaddafi ayrıca ülkesindeki istikrarsızlığın son bulması için yeni yönetime karşı isyan eden tüm eski rejim güçlerinin silahlarını bırakması gerektiğini kaydetti.
Mansur da af diledi
Nijer'in iade ettiği Libya eski İç Güvenlik Örgütü Başkanı Abdullah Mansur da aynı kayıtta Libya halkından özür diledi. Mansur, yanlış bir ideolojinin yönlendirmesiyle gerçekleri görmediğini, insan haklarını ihlal eden suçlar işlediğini ve Libyalı birçok suçsuz insana işkence yaptığını söyleyerek, önce Allah'tan sonra da Libya halkından af dilediğini açıkladı.
Saadi Kaddafi, Eylül 2011'de, babası Muammer Kaddafi devrilmeden kısa bir süre önce Nijer'e sığınmıştı. Nijer hükümeti, devrimden sonra kurulan Libya yönetiminin çağrılarına rağmen "insani sebeplerden" ötürü Saadi'ye iltica hakkı tanıdığını ve onu ülkesine teslim etmeyeceğini bildirmişti. Uluslararası Polis Teşkilatı (İnterpol) da Libya'nın talebi üzerine, Saadi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Saadi, 6 Mart'ta Libya'ya iade edildi. Nijer, 14 Şubat’ta da Abdullah Mansur’u Libya’ya iade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...