Tgrt Haber
12 Eylül 2021 10:15

Okul müdürü öğrencilerin artık yiyecekleriyle besleniyor

Çin'in Hunan eyaletinde bir müdür, okul kantininde öğrencilerden kalan yemek artıklarıyla beslendiğini açıkladı.

Okul müdürü öğrencilerin artık yiyecekleriyle besleniyor
çin,yemek

Çin'in Hunan eyaletinde öğrencilerinden kalan artık yiyecekleri yiyen okul müdürü Wang Yongxin, sosyal medyada viral haline geldi. Yongxin, artık yiyecekleri öğrencilerini israf konusunda uyarmak için yaptığını açıkladı. Sosyal medyada okul müdürünün artık yiyecekleri yeme videosuna ise tepkiler geldi. Müdürün güvenlik ve hijyeni tehlikeye atmasına dair birçok yorum geldi.

Sosyal medyada viral olan videoda okul kantinindeki çöp kutusunun yanında elinde tabağı ve yemek çubuklarıyla beklediği görülüyor. Öğrencilerin yemek artıklarını çöpe atmasını engelleyen müdür, bitmemiş yiyecekleri yemek için öğrencilerden alıyor. Videoda Yongxin'in etrafında toplanan mahcup öğrencilerin okul müdürünün yemek artıklarını yemesini izlerken gülümsediği görülüyor.

 Yemeğini atması engellenen öğrencilerden birinin tabağıyla yerine geri döndüğü görülürken, bir diğeri de Yongxin'in yanında tabağında kalan yemeği bitiriyor. Videoda yalnızca tabakları boş olan öğrenciler, okul müdürü tarafından korunan çöp kutusuna tabaklarını rahatlıkla atabiliyor.

''BU İSRAFI AZALTMAYI SAĞLIYOR''

Yerel basından Xiaoxang Morning Post gazetesine konuşan Yongxin, bu hamlesiyle öğrencilerin yemek konusunda israf yapmasını önlediğini anlattı:

"Çocuklara örnek olmak, yiyecek israfının iyi bir şey olmadığını anlamalarını sağlamak istiyorum. Yaptıklarım çocukları da öğretmenleri de şaşırtmadı. Çocukların çoğu benim artakalan pilavı yediğimi görünce tabaklarını bitirmeye çalıştı ve kimisi de mutfak çalışanlarına kendilerine doğru miktarda yemek vermesini söyledi. Bu, israfı azaltmayı sağlıyor.''

58 yaşındaki okul müdürü, bir yerel gazeteye verdiği demeçte günde üç öğün bu şekilde beslendiğini söyledi. Haberde geçen haftaki öğle yemeğinde müdürün neredeyse 6-7 öğrencinin artakalan yemeğini yediği de belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...