Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 15:55

Okyanusu yürüyerek geçmek için Hamster çarkı kullandı

Amerika'nın Florida eyaletinde Reza Baluchi adlı bir kişi, Atlas Okyanusu'ndaki Bermuda'ya yürüyerek gitmeyi kafasına koyunca hamster çarkına benzeyen bir mekanizma yaptı.

Okyanusu yürüyerek geçmek için Hamster çarkı kullandı
amerika

Ultra maraton koşucusu Reza Baluchi, Florida'da hazırladığı ''balonla'' Atlas Okyanusu'ndaki Bermuda'ya gitmek için hamster çarkına benzeyen su üzerinde yürüryebileceği balonlu bir mekanızma yaptı. Baluchi, bu ilginç yöntemle 23 Temmuz'da yola çıktı fakat karaya sürüklenmeye başladı ve tamamen karaya vurması yalnızca bir gün sürdü.

Flagler County Şerif Bürosu cumartesi günü yaptığı açıklamada, bir geminin kıyıya vurduğu yönünde ihbar aldıklarını bildirdi. Olay yerine giden yetkililer, Baluchi ve "balonum" dediği mekanizmasıyla karşılaştı.

Okyanusu yürüyerek geçmek için Hamster çarkı kullandıBaluchi, FOX 35 News'la yaptığı özel röportajda, bu ilginç yöntemle Bermuda'ya gitmek istemesinin nedeninin evsizlere yardım olduğunu şu sözlerle açıkladı:

''Amacım sadece evsizler için değil, aynı zamanda sahil güvenlik, polis ve itfaiye ekipleri için de para toplamak. Bu kişiler kamu hizmeti yapıyor, güvenliği sağlıyor ve başkalarına yardım ediyor.''

Baluchi, hamster çarkı benzeri balonuyla Florida'dan Bermuda'ya veya Amerika'nın kuzeyinde bulunan New York'a ulaşmak istediğini anlattı:

''Yapmak istediğiniz her şeyi yapabileceğinizi size göstereceğim. Kimseyi dinlemeyin. Hayallerinizin peşinden koşun.''

Ayrıca bu Baluchi'nin ilk denemesi de değil. 2014'te ve 2016'ta mekanizmayla seyahat etmeyi deneyen Baluchi, iki seferinde de sahil güvenlik tarafından kurtarılmıştı. Bu denemelerde Baluchi'ye yardım edenlerden biri Gina Laspina. "O bir hayatta kalma uzmanı" demişti. Independent'ın haberine göre Laspina, Baluchi'nin üzerinde GPS cihazı olduğunu ve bu sayede takip edebildiklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...