Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2022 11:28

Dünya diken üstünde! Fukuşima Nükleer Santrali'nde korkutan sızıntı!

2011’den şiddetli deprem nedeniyle arızalanan ve dünyada büyük bir tedirginliğe neden olan Fukuşima Nükleer Santrali'nde tekrar sızıntı meydana geldi.

Dünya diken üstünde! Fukuşima Nükleer Santrali'nde korkutan sızıntı!
Fukuşima Nükleer Santrali,Nükleer sızıntı,Japonya&tt2;da nükleer sızıntı

2011 yılında yaşanan 9.0 şiddetindeki deprem nedeniyle arızalanan ve dünyada büyük bir tedirginliğe neden olan Fukuşima Nükleer Santrali'nde tekrar sızıntı meydana geldi. 20 binden fazla kişinin ölümüne neden olan ve dünyaya halen tehlike saçan Fukuşima Nükleer Santreli ile ilgili yetkililerden açıklama yaptı.

DEPO TANKINDAN SIZDI

Japonya'da bulunan Fukuşima Nükleer Santrali'nde görevli bir operatör, yer altı suyunun reaktör binalarına sızmasını engelleyen bir buz duvarı oluşturmakta kullanılan bir soğutma sıvısının, iki depolama tankından sızdığını tespit etti. Kısa süreli bir paniğe neden olan sızıntı ile ilgili bölgede görevli şirket, sızıntının duvar ya da çevre üzerinde bir etkiye sahip olmadığını söyledi. Yine de, dünyanın en kötü çevre felaketinde neden olan nükleer santralin temizleneme sırasında bu sızıntı nedeniyle 'öngörülemez' şeyler yaşanabilir.

Dünya diken üstünde! Fukuşima Nükleer Santrali'nde korkutan sızıntı!

8. DEFA YAŞANDI

Şirket sözcüsü Tsuyoshi Shiraishi, "Buz duvarını korumak için kullanılan 4 ton kalsiyum klorür çözeltisinde sızıntı benzeri olay 8. defa yaşandı. Şu anda nedenini araştırıyoruz" dedi. Ancak sözcü, duvarın soğutma sıvısının çözülmesinin zaman almasından dolayı ani bir etkinin yaşanmayacağını belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...