Tgrt Haber
30 Ağustos 2021 16:18

Ölümden dönen korona hastası pişmanlığını anlattı: Kime inanacağımızı şaşırdık

Kayseri'de aşı kararsızı bir kadın yanlış söylemlerin etkisiyle aşı olmayınca koronavirüse yakalandı. 13 gün yoğun bakımda tedavi gören kadın, yaşadığı pişmanlığı anlatarak vatandaşları uyardı.

Ölümden dönen korona hastası pişmanlığını anlattı: Kime inanacağımızı şaşırdık
koronavirüs,kovid-19,aşı,aşı kararsızlığı

Koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde aşı karşıtlarının yaydığı bilgi kirliliği insanları olumsuz etkilemeye devam ederken bu yanlış söylentilerden etkilenerek aşı olmayı reddeden Şeyma Asya, Kovid-19'a yakalanmasının ardından hayatının pişmanlığını yaşadı.

Yoğun bakımdaki 13 günlük tedavi süreci sona eren ve pandemi servisine alınmasına rağmen oksijen maskesi olmadan nefes almakta zorluk çeken 57 yaşındaki Asya, salgın başladıktan sonra hep evde kaldığını, maske ve mesafeye dikkat ettiğini ancak aşı olma konusunda kararsızlık yaşadığını belirterek, "Aşı çeşit çeşitti, tek tip değildi. Aşı muhalifleri çıktı, her kanalda bir tartışma duymaya başladık. Herkes olsun dedik, işte ilk önce sağlıkçılar oldu, sonra yaşlılar oldu, kronik hastalar oldu. Onlarda da bazı olumsuzluklar çıktığını duyunca, böyle de korunabiliriz diye düşündük." şeklinde konuştu.

"BİZİ PANİK YAPACAK BİR SÜRÜ ŞEY SÖYLENDİ"

Asya, 20 gün önce yaptırdığı PCR testinin pozitif çıktığını ifade ederek, gelini, torunları başta olmak üzere tüm ailesinin karantinaya alındığını belirtti. Hastalığı en ağır kendisinin atlattığını ifade eden Asya, şu ifadeleri kullandı:

"Evde çalışan bir hanım var, onun iki aşısı vardı. O da ağır geçirdi, hem kronik hastalığı da vardı ancak sadece iki gün ağır geçirdi, üçüncü gün kalktı. 13 gün yoğun bakımda kaldım, yeni çıktım yoğun bakımdan. Akciğerimde eskiden kalma bir tutulma vardı, 10-15 yıl önce bir zatürre geçirmiştim, onun kalıntıları tekrar gün yüzüne çıktı. Toplum olarak hepimiz doktoruz ama 'Yarım doktor candan, yarım hoca dinden' eder demişler. Herkes konuşuyor, biz de kime inanacağımızı şaşırdık. 'Aşıların yan etkileri var, kısırlık yapacak' gibi bizi panik yapacak bir sürü şey söylendi. Canın sağ ise her şeyin çaresi vardır, önce canı kurtarmak gerekir. Ben çektim başkası çeksin istemiyorum. İnşallah düzeleceğim ümitsiz değilim."

"BULAŞTIKÇA MUTASYONA UĞRAYACAK"

Pandemi kliniğinde görevli enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Deniz Güzel de her yaş grubundan hastaları bulunduğunu, aşısız olanların takiplerinin uzun sürdüğünü ve yoğun bakıma almak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Aşılı olanların ise kısa sürede iyileştiğine dikkati çeken Güzel, şunları kaydetti:

"Özellikle sosyal medyada ve başka mecralardaki bilgi kirliliği bizi çok yıpratıyor. Bunları yenmemiz lazım. Aşının yan etkileri ve güvenilirliği konusunda gerekli bilgiler veriliyor. Lütfen aşınızı ihmal etmeyin, bu hastalığı başka türlü yenemeyiz. Bu hastalık bulaştıkça mutasyona uğrayacak, biz aşıyla bulaşmanın önüne bir set çekeceğiz, mutasyonları kıracağız. Aşı antikor üretmek için yapılan bir şey. Karşılaştığımız virüs herhangi bir virüs değil. Sürekli mutasyona uğruyor, beklenmedik organ tutulumları oluyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...