Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 09:11

Ömer Çelik'ten Tunus mesajı: Siyasi meşruiyete yönelik bir darbedir

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Tunus’ta seçilmiş parlamentonun askıya alınması ve hükümetin görevden el çektirilmesi, siyasi meşruiyete yönelik bir darbedir" dedi.

Ömer Çelik'ten Tunus mesajı: Siyasi meşruiyete yönelik bir darbedir
ak parti,ömer çelik,tunus,darbe

Son dakika haberi Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya aldığını duyurdu. Mevcut başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden alan Cumhurbaşkanı Kays Said, atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralmaya karar verdiğini açıkladı.

AK PARTİ'DEN TUNUS MESAJI

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Said'in yönetime el koymasına ilişkin AK Parti'den de bir açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Tunus'ta seçilmiş parlamentonun askıya alınmasının ve hükümetin görevden el çektirilmesinin siyasi meşruiyete yönelik bir darbe olduğunu söyledi.

Tunus Cumhurbaşkanı Said'in girişiminin meşru olmadığını ve anayasal zemininin bulunmadığını belirten Çelik'in açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 

Tunus halkının 2011 yılında gerçekleştirdiği demokratik devrim, dünya ve bölgemiz için değerli bir örnek teşkil etmektedir. Anayasal meşruiyet zemininde bu kazanımların korunması çok önemlidir. Tunus’ta anayasal düzenin Cumhurbaşkanı tarafından askıya alınması, meşru değildir.

Kardeş Tunus halkına bu kötülüğü yapanlar kendi ülkelerine zarar veriyorlar. Tunus halkı, mevcut krizi birlik ve beraberlik içinde aşabilecek imkân ve tecrübeye sahiptir. Bu ancak Anayasal düzene hemen geri dönülmesi ile mümkündür.

TUNUS DEMOKRASİSİNİ DESTEKLEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanımız her zaman kardeş Tunus halkının tümünün iyiliğini gözeten bir yaklaşımla Tunus’un demokratik kazanımlarına destek verdi. Cumhurbaşkanımız güçlü bir şekilde Tunus halkının demokratik mücadelesinden yana oldu. Tunus demokrasisinin desteklemeye devam edeceğiz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...