Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Aralık 2021 14:56

Omicron mutasyonundan çıkan sonuç rahatlattı: Mutasyonun merkezinden gelen ilk veriler olumlu

Yeni tip koronavirüs salgınının ilk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron mutasyonuna merkezinden açıklama geldi. Delta varyantına göre daha az hasta yatışı olduğu belirtilen açıklama yüreklere su serpti.

Omicron mutasyonundan çıkan sonuç rahatlattı: Mutasyonun merkezinden gelen ilk veriler olumlu
Omicron,mutasyon

Çin Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında korktuğumuz oldu ve virüs bir kez daha mutasyon geçirdi. İlk kez Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron mutasyonu diğer ülkelere kısa yayılırken dünya kısa sürede yeniden alarma geçti. 

HASTANEYE YATIŞLAR 

Dünyanın bir numaralı gündemi haline gelen varyant ile ilgili bilim insanlarının araştırmalarını sürdürürken Güney Afrika’dan gelen haber yüreklere su serpti.  Güney Afrika'da bir sağlık hizmeti sağlayıcısı olan Discovery Health tarafından yapılan çalışmada daha bulaşıcı olan Omicron'un hastaneye yatış oranının ise Delta'dan daha düşük olduğu sonucuna ulaşıldı.

Independent'ta yer alan habere göre, ilk bulgular, Omicron'un önceki varyantlardan daha bulaşıcı olmasına rağmen, enfekte ola kişilerin hastaneye kaldırılma olasılığının delta olanlara kıyasla yaklaşık üçte bir oranında olduğunu gösteriyor. Çalışma, delta ile enfekte olan kişilerin omikron varyantına yakalanma riskinin yüzde 40 olduğunu, geçen yılın başında beta varyantı ile enfekte olanların ise omikron ile yeniden enfeksiyon olasılığının yüzde 60 olduğunu buldu.

5 SEMPTOMA DİKKAT

İngiliz Mirror gazetesinin 'Omicron'un beş yeni semptomu ve yeni varyantın orijinal virüsten farkı' başlıklı haberine göre, yeni varyantta dikkat edilmesi gereken 5 semptom şöyle...
Boğaz ağrısının aksine boğazda kaşıntı hissi
kuru öksürük
Aşırı yorgunluk
Hafif kas ağrıları
Gece terlemeleri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...