Tgrt Haber
02 Aralık 2021 08:52

Omicron (Nu) varyantı BAE'ye sıçradı

Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron (Nu) varyantı, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) sıçradı.

Omicron (Nu) varyantı BAE'ye sıçradı
omicron,,nu varyantı,,bae,,koronavirüs,,covid-19,

Dünya Sağlık Örgütü'nün endişe verici olarak tanımladığı, Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron (Nu) varyantı, Birleşik Arap Emirlikleri'nde de görüldü. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir Afrika ülkesinden gelen ve 2 doz Covid-19 aşısını yaptıran bir Afrikalı kadında, korona virüsün Omicron mutasyonunun görüldüğü bildirildi. Böylece ülkede ilk Omicron vakasına rastlandığı aktarıldı.

Omicron mutasyonu ile enfekte olan kadının herhangi bir semptomunun bulunmadığı, karantinaya alınarak durumunun takip edildiği ve temasta bulunanların da izole edildiği vurgulandı. Açıklamada, yeni mutasyonların yayılmasıyla mücadele amacıyla güçlendirici aşı da dahil olmak üzere aşılanmanın önemine bir kez daha vurgu yapıldı.

Omicron (Nu) varyantı BAE'ye sıçradı

DSÖ'DEN OMICRON VARYANTI AÇIKLAMASI

DSÖ, Covid-19'un yeni varyantı Omicron nedeniyle tetikte olunması gerektiğini belirtti. Örgüt, tespit edilen Omicron (Nu) varyantı vakalarının hafif seyrettiğini, ciddi bir vakaya ratlanmadığını açıkladı. DSÖ, yeniden aşı olmuş kişiler de dahil olmak üzere, maske takmanın ve hijyenin önemine dikkat çekti.

Aşılar ile ilgili de konuşan Dünya Sağlık Örgütü, Omicron varyantının aşıların etkinliğini azalttığını söylemek için herhangi bir kanıt olmadığını aktardı.

DSÖ, yeni koronavirüs aşısına gerek olmadığını, mevcut aşılarda yapılacak küçük ayarlamaların yeterli olabileceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...