Tgrt Haber
22 Aralık 2021 10:37

İngiltere'den yılbaşı partilerine yasak sinyali!

Omicron varyantı sebebiyle yılbaşı kutlamalarını yasaklayan Almanya’nın ardından İngiltere’den de yasak sinyali geldi. İngiltere Başkanı Boris Johnson, yılbaşı kutlamalarının yasaklanabileceğini açıkladı.

İngiltere'den yılbaşı partilerine yasak sinyali!
Yılbaşı kutlaması,Omicron varyantı

Yeni varyant Omicron hızla yayılmaya devam ederken Avrupa’da yılbaşı sebebiyle yasaklar üst üste gelmeye başladı. İlk olarak yılbaşı kutlamalarını yasaklayan Almanya’nın ardından İngiltere’den de yasak sinyali geldi. İngiltere Başkanı Boris Johnson, yılbaşı kutlamalarının ve partilerin yasaklanabileceğini söyledi. Yılbaşında 'ihtiyatlı' davranacaklarının altını çizen Johnson, “yeni kısıtlamalar 48 saat gibi kısa bir sürede açıklanabilir” dedi. 

Raporlara göre, kitlesel etkinlikleri kısıtlanacak, ev içi ziyaretler yasaklanacak, barlar ve restoranlar yalnızca dış mekan hizmetiyle sınırlı kalacak. Yılbaşında yasaklar getirme eşiğinde olan İngiltere’de günlük Covid hastaneye yatış sayısının 400'ün üzerine çıkması bir sınır kabul ediliyor. Ancak rakam bunun altında kalırsa, yasakların minimum düzeyde olması bekleniyor. İngiltere'de 24 saat içinde 172 ölümle birlikte 90.629 Covid vakası daha kaydedildi. Omicron varyantı ile 15.363 enfeksiyon daha doğrulandı ve toplam sayı 60.508'e ulaştı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...