Tgrt Haber
12 Ocak 2022 11:13

Omicron'a özel aşı! Hazır olacağı tarih belli oldu

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs’ün yeni varyantı Omicron’a karşı özel aşı çalışmalarında son aşamaya gelindi. BioNTech ile ortağı Pfizer, Omicron’a özel aşının hazır olacağı tarihi açıkladı.

Omicron'a özel aşı! Hazır olacağı tarih belli oldu
Omicron,BioNTech,Pfizer

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli ortağı Pfizer ile birlikte özel olarak Omicron varyantına karşı etkili aşı geliştirmek için çalışmalara devam ediyor. BioNTech CEO'su Uğur Şahin, söz konusu aşıyı ABD'li yatırım bankası J.P. Morgan'ın bir konferansında duyurdu ve aşının klinik deneylerine Ocak ayının sonunda başlanacağını ifade etti.

Omicron'a özel aşı! Hazır olacağı tarih belli oldu

TARİHLER NETLEŞTİ 

Şahin "Resmi onaylar alındıktan sonra Mart ayına kadar aşıyı piyasaya süreceğimizi tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.  Omicron varyantına karşı yeni bir aşının gerekli olup olmadığı ise henüz belirsizliğini koruyor.  Avrupa İlaç Ajansı (EMA), henüz bu konuda net bir açıklama yapmadı. Bu konuda yetkili sağlık kurumunun bir karar alması gerekiyor.
Pfizer şirketinin CEO'su Albert Bourla, Omicron’a özel aşının nasıl değerlendirileceğini bilmediklerini ancak yine de "hazır olacaklarını" söyledi. Şirketin bir sözcüsü, Mart sonu ya da Nisan ayının başına kadar yeni aşıdan 50 milyon ila 100 milyon dozun üretilmiş olacağını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...