Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Aralık 2018 20:30

Ömrü boyunca tasarruf etti, yardım kuruluşlarına 11 milyon dolar miras bıraktı

ABD'de sosyal hizmetler görevlisi olarak çalışan Alan Naiman, 63 yaşında hayatını kaybetti. Naiman'ın yaşamı boyunca ucuza toptan alışveriş yapılan marketlerden aldığı kıyafetleri giyeterek, kupon biriktererek ve ek işlerde çalışarak biriktirdiği 11 milyon dolarlık mirası yardım kuruluşlarına bıraktı.

Ömrü boyunca tasarruf etti, yardım kuruluşlarına 11 milyon dolar miras bıraktı
insani yardım,dünya haberleri,-

Bu yıl Seattle'da 8 Ocak'ta 63 yaşında kanserden ölen Alan Naiman adlı memurun mirası yeni açıklandı.

Ömrü boyunca tutumlu yaşayan ve bir defasında arkadaşlarına "Bütün günü bir kuruş bile harcamadan geçirdim" diye övünen Naiman'ın mirasını bıraktığı kuruluşlarının çoğu çocuklara yardım örgütleri.

Naiman, çocuklarla çalışabilmek için 30 yıl önce parlak bankacılık kariyerini bırakarak Washington'da Sosyal Hizmetler Dairesi'nde memur olarak çalışmaya başlamış.

Arkadaşları, hiç evlenmeyen ve çocuğu olmayan Naiman'ın bu kadar çok parası olmasına şaşırdıklarını ancak cömertliğine şaşırmadıklarını söylüyor.

İş arkadaşı Mary Monahan, "İhtiyacı olan her şeye sahip olduğunu, ama birçok insanın ihtiyaçlarını karşılayamadığını düşünüyordu. Bakıma muhtaç çocuklar kalbine girmişti" diyor.

Naiman kanser teşhisi konulduktan sonra Monahan'a "Ölünce her şeyimi yardım örgütlerine bağışlayacağım" demiş.

'SIRF SERVETİNİ BAŞKALARINA BIRAKABİLMEK İÇİN TUTUMLU YAŞADI'

Alan Naiman'ın servetinin büyük bölümü ailesinden miras kaldı. Ama ömrü boyunca tasarruf yaptı. Monahan'a göre borçlu olmaktan nefret eden Naiman, iki-üç işte birden çalıştı.

Naiman'ın 900 bin dolar bağışladığı Treehouse adlı kimsesiz çocuklara yardım kuruluşundan Jessica Ross, "Naiman'ın sırf servetini başkalarına verebilmek için bu kadar tutumlu olması, inceliği ve sevgisi hepimizi çok şaşırttı. Dünyadan bu şekilde ayrılmak istedi" diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...