Tgrt Haber
16 Kasım 2014 15:25

Ordu harekete geçti! IŞİD'e büyük operasyon

Irak Savunma Bakanlığı, ordu güçlerinin, IŞİD'in elindeki köyleri kurtarmak için Diyala'da geniş çaplı operasyon başlattığını söyledi.

Ordu harekete geçti! IŞİD'e büyük operasyon
ışid,ırak savunma bakanlığı,ışid,operasyon,

Irak Savunma Bakanlığı, ordu güçlerinin Diyala ilinde geniş çaplı operasyon başlattığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada Diyala'da stratejik konuma sahip İdem Barajı'nın, terör örgütü IŞİD'den alınmasının ardından, baraj çevresindeki köylere konuşlanan militanlara yönelik operasyonlar düzenlendiği ifade edildi. Operasyonda 17 köyün kurtarılmasının amaçlandığı belirtildi.
Savunma Bakanlığının açıklamasında, Selahaddin vilayetinin Beyci ilçesinde son iki gündür düzenlenen operasyonlarda 150 IŞİD militanının öldürüldüğü kaydedildi. Öldürülen militanların çoğunun yabancı kimlik taşıdıkları aktarılan açıklamada, Beyci'deki birçok eve patlayıcılar yerleştirildiği, bu nedenle ordunun birkaç semte giremediğini dile getirildi. Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların, geçen Haziran'da Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye savaş uçakları da IŞİD'in kontrolündeki hedeflere hava saldırıları düzenliyor.AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...