Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Nisan 2014 09:25

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyan Anti-balaka ile Müslüman Seleka milisleri arasında çıkan çatışmada en az 30 kişinin öldüğü bildirildi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma
Orta Afrika Cumhuriyeti, anti-balaka, müslüman seleka

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin (OAC) Hristiyan Anti-balaka ile Müslüman Seleka milisleri arasında çıkan çatışmada en az 30 kişinin öldüğü bildirildi. Alınan bilgiye göre, Anti Balaka milisleri, başkent Bangui'nin 300 kilometre kuzeyinde Seleka milislerinin bulunduğu mevkiye dün akşam saldırı düzenledi. Taraflar arasında saatlerce süren çatışmada, aralarında sivillerin de bulunduğu en az 30 kişi hayatını kaybetti. Çatışmanın başlamasından saatler sonra çevre bölgelerdeki milis birliklerinin, Seleka milislerine yardıma geldiği belirtildi.
Anti-balaka militanları, Müslümanları, Mart 2013'te iktidarı ele geçiren ve ülkede çoğunlukta bulunan Hristiyanlara yönelik şiddet eylemlerinde bulunan Seleka Koalisyonu'na destek vermekle suçluyor. Giderek daha da örgütlü hale gelen Anti-balaka militanları, tüm Müslümanların ülkeden ayrılmasını istiyor. Mart ayındaki darbeden bu yana süren şiddet olaylarına son vermek amacıyla OAC'ye 2 bin Fransız ve 5 bin Afrikalı asker gönderildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...