Tgrt Haber
09 Mart 2014 08:03

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma meydana geldi

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde son bir günde meydana gelen çatışmalarda 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma meydana geldi
Orta Afrika Cumhuriyeti,çatışma,14 ölü,anti balaka milisleri,

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, başkent Bangui'nin "5. Kilometre" bölgesinde anti-Balaka milisleri ile Müslümanlar arasında sabah saatlerinden itibaren başlayan çatışmalarda, 5 milis öldü. Çad'a gitmek isteyen 4 sivilin ise yer olmadığı için Bangui'deki M'Poko Havalimanı'ndan dönerken Anti-Balaka milisleri tarafından öldürüldükten sonra organlarının kesildiği, 5. kişinin ise Müslüman bir bekçi olduğu ve milislerin saldırısı neticesinde hayatını kaybettiği belirtildi.Ülkedeki Fransız kuvvetlerinin de Bangui'ye 600 kilometre uzaklıktaki Nidali kentinde düzenlediği operasyonda 4 Seleka milisini öldürdüğü bildirildi.
Anti-Balaka milisleri tarafından öldürüldükten sonra organları parçalanan 5 Müslümanın cenazesi  Bangui'de Müslümanların sığınağı olarak kabul edilen Ali Baburu Camisi'ne getirildi. Parçalanmış cesetlerin sıcak havada kokmaya başlaması nedeniyle daha önceden okul inşası için ayrılmış bir arazinin mezarlığa dönüştürüldüğü ancak Müslümanların anti-Balaka milislerinin saldırılarından korktuğu için naaşları İslami usullere göre defnedemediği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...