Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2015 08:16

Ortadoğu Dörtlüsü Brüksel'de toplandı

'Ortadoğu Dörtlüsü' olarak adlandırılan AB, ABD, Rusya ve Birleşmiş Milletler temsilcileri, İsrail-Filistin sorununun çözümünde atılacak adımları görüşmek için toplandı.

Ortadoğu Dörtlüsü Brüksel'de toplandı
ortadoğu,brüksel,toplantı,avrupa birliği,abd,rusya,

"Ortadoğu Dörtlüsü" olarak adlandırılan Avrupa Birliği, ABD, Rusya ve Birleşmiş Milletler temsilcileri, İsrail-Filistin sorununun çözümü için atılacak adımları ele almak amacıyla Brüksel'de toplandı.
BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de toplantının açılışına katıldı.
Toplantıda, Ortadoğu barış sürecinin canlandırılması için taraflar kendi analizlerini sunarken çözüm için Arap ülkeleri ile yakın çalışma gereği benimsendi.Filistin ve İsrail'in, iki devletli çözüme ulaştıracak kapsamlı barış müzakeresine dönmesi için Ortadoğu Dörtlüsü'nün atabileceği adımların değerlendirildiği toplantıda, dörtlünün en kısa sürede üst düzeyde toplanması gerektiği belirtildi.Gazze'deki insani durumun aciliyetinin de gündeme getirildiği toplantıda, bölgenin yeniden inşası için Kahire Konferansı'nda yapılan yardım taahhütlerin hayata geçirilmesi için ilgili tarafların teşvik edilmesi istendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...