Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2022 15:19 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 15:37

Ortalı karıştı! Belarus'tan korkutan iddia: Ukrayna füze fırlattı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Belarus’tan korkutan bir iddia geldi. Putin’in yakın dostu Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna’nın ülkesine füze fırlattığını iddia etti. 

Ortalı karıştı! Belarus'tan korkutan iddia: Ukrayna füze fırlattı
Belarus,Ukrayna,Rusya

Rusya’nın Ukrayna’ya 24 Şubat’ta açtığı savaş devam ediyor. Rusya saldırılarını ülkenin doğusuna yoğunlaştırıp Donbas bölgesini kontrolüne geçirirken Belarus’tan kritik bir iddia geldi. Putin’in yakın dostu Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna’nın füze fırlattığını ancak füzeleri hava savunma sistemi ile düşürdüklerini iddia etti.  Lukaşenko, füzelerin bu hafta başlarında Belarus hava savunma sistemleri tarafından yakalandığınısöyledi.

LUKAŞENKO'DAN TEPKİ: UKRAYNA’DA BELARUS ASKERİ YOK 

Rus lider Vladimir Putin'in yakın müttefiki olan Lukashenko, iddia edilen saldırıya ilişkin herhangi bir kanıt sunmazken eylemi "provokasyon" olarak nitelendirdi. Lukashenko, web sitesinde yer alan ve devlete ait haber ajansı Belta tarafından yayınlanan açıklamada "Pantsir uçaksavar sistemleri Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından fırlatılan tüm füzeleri durdurmayı başardı" ifadelerini kullandı.  Ayrıca şu anda Ukrayna'da savaşan Belaruslu asker olmadığını da sözlerine ekledi.

Ukrayna ordusu, CNN'in Lukashenko'nun iddialarına ilişkin cevap vermedi. 1990'da egemenliğini ilan edene kadar Sovyet kontrolü altında olan Belarus, Rusya'nın en yakın müttefiklerinden biri olmaya devam ediyor. Belarus, Ukrayna'nın işgalinde kilit bir rol oynadı. 

RUSYA BELARUS’U KULLANDI 

Rus birlikleri, Ukrayna sınırında aylarca silah ve asker yığdıktan sonra sonra 24 Şubat'ta Beyaz Rusya'dan Ukrayna'ya geçerek işgali başlattı. Saldırının ilk günlerinde, Rus Tu-22 "Geri tepme" bombardıman uçakları, Ukrayna'daki hedeflere koordineli seyir füzesi saldırıları başlatmak için Belarus hava sahasını kullandı ve NATO yetkilileri Mart ayında CNN'e, Ukrayna'daki Rus hava operasyonlarının "büyük çoğunluğunun" Belarus’tan yapıldığını söyledi. 

 

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...