Tgrt Haber
26 Ağustos 2016 21:05

ÖSO'dan kritik YPG açıklaması

ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tugayı liderlerinden Albay Ahmet Osman, ÖSO’nun yeni hedefinin Mare olduğunu açıkladı. Albay Osman, amaçlarının aylar da sürse bölgedeki IŞİD hakimiyetini sona erdirmek olduğunu söyledi.

ÖSO'dan kritik YPG açıklaması
öso, ypg,

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki Sultan Murat Tugayı liderlerinden Albay Ahmet Osman, ÖSO'nun yeni hedefinin Mare olduğunu açıkladı. Albay Osman, amaçlarının aylar da sürse bölgedeki IŞİD hakimiyetini sona erdirerek köyleri terör örgütünden temizleyeceklerini söyledi.

70 KİLOMETRELİK ALAN IŞİD'DEN ARINDIRILACAK

Albay Osman Reuters haber ajansına konuştu. Türkiye ile sınır olan tüm bölgeleri IŞİD'in elinden almak için çaba harcadıklarını belirten Albay Osman, bu alanın 70 kilometrelik bir büyüklüğe sahip olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE SINIRINI IŞİD'DEN TEMİZLEYECEĞİZ

Doğuya doğru ilerlemeden önce bu alanın temizlenmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Albay Osman, daha sonra ise YPG'nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin eele geçirdiği Menbiç kentine doğru ilerleyeceklerini belirtti.

'YPG İLE KARŞILAŞMAK İSTEMİYORUZ AMA GEREKİRSE SAVAŞIRIZ'

Osman, "Bu yolda YPG ile çatışmak niyetinde değiliz. Ancak mecbur kalırsak bunu da yaparız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...