Tgrt Haber
19 Ocak 2015 17:30

Özdemir, 'Yasanın kaldırılması için girişmde bulunacağım'

Almanya'da Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Özdemir, hakkında "uyuşturucu madde yetiştirdiği" iddiasıyla soruşturma başlatılmasına ilişkin, ülkedeki Hint keneviri yasağının kaldırılması için girişimde bulunacağını söyledi.

Özdemir, 'Yasanın kaldırılması için girişmde bulunacağım'
vekil, yasak, almanya,

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, düzenlediği basın toplantısında, Federal Meclis'te Hint kenevirine ilişkin girişimde bulunacağını söyledi. Almanya'daki Hint keneviri yasağının mantık dışı olduğunu belirten Özdemir, uyuşturucu etkiye sahip alkolün kabul edildiğini ancak kenevirin kötü gösterildiğini anlattı. Hint kenevirine tamamen izin verilmesini savunmadığını, 18 yaşından küçüklerin ulaşmaması gerektiğini vurgulayan Özdemir, reklam yasağı getirilmesinin önemli olduğunu kaydetti. ALS hastalığına dikkati çekmek için geçen yılın yaz aylarında başlatılan ve kısa süre içinde özellikle ünlüler arasında sosyal medya fenomeni haline gelen "buz kovası iddiasına" (Ice Bucket Challange) katılan Özdemir hakkında, evinin balkonunda bir kova suyu başından aşağı dökerken videoda görülen Hint keneviri bitkisi nedeniyle Berlin Savcılığı  soruşturma başlatmıştı.Soruşturma için Federal Meclis Milletvekili olan Özdemir’in dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Özdemir, kenevir bitkisini videoda görünmesi için ödünç aldığını ve sahibine geri verdiğini ifade ederek amacının tartışma başlatmak olduğunu belirtmişti.

Almanya'da Hint keneviri yetiştirmek yasak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...