Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Nisan 2022 11:08 - Güncelleme : 11 Nisan 2022 11:20

İmran Han destekçileri Pakistan sokaklarına döküldü

Pakistan'da görevden alınan Başbakan İmran Han'ın destekçileri, sokaklara döküldü. Halk, "Seninleyiz Kaptan", "İthal hükümete hayır", "Satılıklar başbakan olamaz" dövizleri taşıyıp slogan attı.

Geçtiğimiz günlerde Pakistan'da parlamentoda yapılan güven oylamasıyla İmran Han hükümeti düştü. Mecliste yapılan güven oylamasında Başbakan İmran Han'ın hükümeti, 174 hayır oyu aldı ve Han ilk görevden alınan başbakan oldu. Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri İmran Han'ın çağrısıyla başkent İslamabad başta olmak üzere Karaçi, Lahor, Peşaver, Multan ve çok sayıda şehirde gösteri düzenlendi.

İmran Han destekçileri Pakistan sokaklarına döküldü

Başkent İslamabad'da da çok sayıda kişi araçlarıyla konvoy oluşturdu. Ellerinde Pakistan ve PTI bayrakları bulunan göstericiler, İmran Han'a destek sloganları atarken, PTI liderinin görevden alınmasını sağlayan rakip partilere de tepki gösterdi.

İmran Han destekçileri Pakistan sokaklarına döküldü

''İTHAL HÜKÜMETE HAYIR''

Pakistan'ın dört bir yanında yüzbinlerce insanın katıldığı gösterilerde, "Seninleyiz Kaptan", "İthal hükümete hayır", "Satılıklar başbakan olamaz" dövizleri taşındı. Halk, ABD karşıtı sloganlarla meydanları inletti.

İmran Han destekçileri Pakistan sokaklarına döküldü

Öte yandan, eski Başbakan ve PTI lideri Han, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yerli iş birlikçiler ile ABD destekli rejim değişikliğini" protesto eden Pakistanlılara teşekkür etti. Han, Pakistan'ın 1947'de bağımsız olduğunu fakat yabancı rejim değişikliği komplosuna karşı özgürlük mücadelesinin bugün tekrar başladığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...