Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2014 23:03

Pakistan'da 60 Taliban militanı öldürüldü

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Kuzey Veziristan'ın kırsal bölgesine düzenlenen hava saldırısında en az 60 Taleban militanının öldürüldü.

Pakistan'da 60 Taliban militanı öldürüldü
pakistan, kuzey veziristan, taliban, el kaide, karaçi, Asya haberleri, Asya,

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Kuzey Veziristan bölgesine düzenlenen hava saldırısında öldürülenler "azılı terörist" olarak nitelendirildi ve aralarında, üst düzey komutanlar ve yabancıların da olduğu belirtildi. Saldırıda, 30 militanın da yaralandığı ve çok sayıda silah ve mühimmatın da imha edildiği bildirildi. Amerika'nın Sesi'nin bölgeden bildiren muhabiri, ordunun Afganistan sınırında yer alan Mir Ali ve Miranşah bölgesinde militanların saklandıkları yerleri hedef aldığını belirtti. Gazetecilerin girişinin yasaklandığı bölgedeki toplam ölü sayısını bağımsız kaynaklardan doğrulatmak şimdilik zor görünüyor. Kuzey Veziristan, Taliban ve El Kaide bağlantılı militanların güçlü bir kalesi olarak biliniyor. Pakistan ordusu, Karaçi'nin güneyindeki aşiret bölgelerinin son birkaç haftadır sivil ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılarına ev sahipliği yaptığını bildirirken, hava operasyonu için edinilen istihbarat doğrultusunda bu saldırılarla bağlantısı olduğu düşünülen militanların hedef alındığı açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...