Tgrt Haber
05 Nisan 2016 21:10

Pakistan'da 'Panama belgeleri' için bağımsız komisyon

Pakistan Başbakanı Şerif, belgelerde adı geçen çocuklarına dair iddiaların soruşturulması için bağımsız bir komisyon kurulacağını duyurdu.

Pakistan'da 'Panama belgeleri' için bağımsız komisyon
pakistan, panama,

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Panama belgelerinde adı geçen çocuklarına dair iddiaların soruşturulması için bağımsız bir komisyon kurulacağını açıkladı.

Şerif, özel bir televizyon kanalında yaptığı "ulusa sesleniş" konuşmasında, çocuklarının "off-shore şirketler aracılığıyla Londra'daki gayrimenkulleri sakladıklarına" dair iddiaların soruşturulacağını bildirdi.

Bu kapsamda, başında eski bir Yüksek Mahkeme hakiminin bulunduğu bağımsız bir komisyon kurulacağını belirten Navaz Şerif, "Komisyon, yürüteceği soruşturmanın ardından gerçeğin ne olduğuna ve iddiaların ne kadar doğru olduğuna karar verecek." dedi.

Merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca'ya ait 11,5 milyon sayfalık belgenin sızdırılmasının ardından, Başbakan Şerif'in 4 çocuğundan 3'ünün off-shore şirketleri aracılığıyla Londra'da gayrimenkuller satın aldıkları iddia edilmişti.

Navaz Şerif'in oğlu Hüseyin Şerif, daha önce yaptığı açıklamada, "Bu gayrimenkuller bize ait. Söz konusu off-shore şirketleri de bizim. Bunda yanlış bir şey yok. Bu varlıklarımı hiçbir zaman gizlemedim ve gizleme ihtiyacı da hissetmedim." ifadesini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...