Tgrt Haber
25 Aralık 2014 18:35

Pakistan'da 'terör zanlılarına' askeri mahkeme

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, "terör zanlılarının" hızlı yargılanmaları için askeri mahkemeler kuracaklarını açıkladı. Şerif böylece "teröristlerin korkunç eylemlerinin bedelini ödeyeceğini" söyledi.

Pakistan'da 'terör zanlılarına' askeri mahkeme

Pakistan'da askeri mahkemeler kurulması, ülkedeki siyasi partilerin ortak kararı. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan muhalefet lideri Siyed Kurşid mahkemelerin iki sene görev yapacağını ve siyasi amaçla kullanılmayacağını söyledi. Partilerin üzerinde anlaşma sağladığı diğer konular arasında nefret söylemine karşı sert önlemler alınması ve "terör örgütlerinin" finans kaynaklarının kurutulması da da yer alıyor. İslamabad yönetimi ülkede İslami eğitim veren kursları yakından izleyecek, radikal gruplara mensup militanlarının medyada görünmesine ve yasadışı grupların başka isimler altında faaliyet göstermelerine izin vermeyecek.

Soru işaretleri

BBC İslamabad muhabiri Şaima Halil, ülkenin güçlü ordusu tarafından yönetilecek mahkemeler ile ilgili olarak sivillerin bu yargılamalar üzerinde ne kadar denetimi olacağı ve şüphelilerin haklarının ne ölçüde korunacağına dair soru işaretleri olduğunu aktardı.

Taliban militanları geçen hafta Peşaver'da ordu yönetiminde bir okula saldırmış, 133'ü çocuk 152 kişiyi öldürmüştü.

Pakistan okul saldırısı sonrası ölüm cezasının kaldırılmasını askıya aldı. O tarihten bu yana ülkede altı kişi idam edildi.

Başbakan Şerif saldırının ardından "olağanüstü bir dönemden geçen ülkesinin olağanüstü adımlara ihtiyaç duyduğunu" söylemişti.

Şerif, "Şu anda birşey yapmazsak ulus ve tarih bizi affetmeyecek" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...