Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Eylül 2022 09:39 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 12:26

Su, ev, okul yok, hastalık var! Pakistan'daki sel felaketinin bilançosu çok ağır

Pakistan'da 14 Haziran'dan bu yana devam eden muson yağmurları nedeniyle yaşanan sel felaketinde yüzlerce kişi hayatını kaybederken ülkede binlerce okul da ev de kullanılamaz hale geldi. İnsanlar temiz su bulmakta zorlanırken hastalıklar baş gösterdi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA
pakistan,okul,ev,sel

Pakistan'da Muson yağmurlarının neden olduğu sel felaketinde bilanço çok ağır... Ülkede 14 Haziran'dan bu yana devam eden muson yağmurları sonucunda 1396 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 33 milyon kişinin hayatını etkileyen sel felaketi nedeniyle milyonlarca kişi de evini kaybetti.

Su, ev, okul yok, hastalık var! Pakistan'daki sel felaketinin bilançosu çok ağır

BİNLERCE ÇOCUK OKULA GİDEMEYEBİLİR

Ülkede binlerce okul ya yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi. Hala ayakta kalan okullar ise yardım kamplarına dönüştürülmek zorunda kaldı. Yetkililer, bu durum nedeniyle devlet okullarına kayıtların yüzde 50 oranında düşeceğini, binlerce çocuğun temel eğitim alamayacağından endişe ettiklerini dile getirdiler.

Su, ev, okul yok, hastalık var! Pakistan'daki sel felaketinin bilançosu çok ağır

HASTALIKLAR ARTIYOR!

Pakistanlı sağlık yetkilileri, muson yağmurlarının neden olduğu sel felaketinden etkilenen yüz binlerce insanın temiz su sağlamada yaşanan sorunlar sebebiyle çeşitli hastalıklara yakalandığını duyurmuştu. Sind Eyaleti Sağlık Bakanı Doktor Azra Pechuho, ''Sel nedeniyle 134 binden fazla ishal vakası ve 44 bin sıtma vakası rapor edildi. Ayrıca selden etkilenenler arasında şimdiye kadar 100 binden fazla cilt hastalığı rapor edildi'' demişti.

Su, ev, okul yok, hastalık var! Pakistan'daki sel felaketinin bilançosu çok ağır

Bakan Pechuho, Sind Eyaletinde solunum yolu hastalıkları da dahil olmak üzere diğer hastalıklarda da vaka artışı yaşandığını belirtmişti. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), selden etkilenen bölgelerde ülke genelinde bu ay 73 bininin doğum yapması beklenen en az 650 bin hamile kadının bulunduğunu ve sağlık hizmetine ihtiyacı olduğunu söylemişti. 

Öte yandan Pakistan hükümeti, şiddetli yağışlar nedeniyle en az 12 milyon dolarlık kayıp meydana geldiğini bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...