Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Nisan 2016 19:09

'Panama belgelerindeki bilgilere duyarsız kalamayız'

Endonezya Yolsuzlukla Mücadele Kurumu Başkan Yardımcısı Situmorang, "Panama belgelerindeki bilgilere duyarsız kalamayız." dedi.

'Panama belgelerindeki bilgilere duyarsız kalamayız'
panama, belgeler,

Endonezya Yolsuzlukla Mücadele Kurumu (KPK) Başkan Yardımcısı Saut Situmorang, "Panama belgelerindeki bilgilere duyarsız kalamayız." dedi.

Antaranews ajansında yer alan habere göre, Situmorang, sızdırılan Panama belgeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Saut Situmorang, açıklamasında, Panama belgelerindeki bazı bilgilerin ip ucu niteliğinde olabileceğini belirterek, "Bu bilgiler yolsuzlukla mücadelede ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmamızda bize yardımcı olacaktır. Belgelerdeki bilgilere duyarsız kalamayız." ifadelerini kullandı.

"Panama belgeleri" olarak basına sızdırılan belgelerde çok sayıda kişi ve şirketin uluslararası vergi kaçakçılığı, kara para aklama, uluslararası yaptırımları delmek gibi amaçlarla off-shore şirketler ve hesaplar üzerinden finansal işlem yaptığı öne sürülüyor. Genellikle vergi ödememek ya da düşük vergi ödemek için yurtdışında kurulan ve "vergi cenneti" olarak adlandırılan bazı ülkelerdeki off-shore şirketlere dünyadaki mevcut finansal varlıklar, vergi sistemlerinin dışına kaçırılarak yönlendiriliyor.

Sızdırılan belgelerde aralarında devlet başkanlarının da olduğu 100'den fazla politikacının yanı sıra birçok küresel şirket ve ünlü simanın da adı geçiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...