Tgrt Haber
18 Kasım 2021 14:31

Pandemiyi bilen Bill Gates Covid-19'un ne zaman biteceğini açıkladı

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, tüm dünyanın iki yıldır mücadele ettiği koronavirüsün ne zaman biteceğini açıkladı.

Pandemiyi bilen Bill Gates Covid-19'un ne zaman biteceğini açıkladı
bill gates,pandemi,koronavirüs,covid-19

İki yıldır tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs pandemisinde 5 milyondan fazla kişi hayatını kaybetti. Covid-19'a karşı birçok aşı geliştirildi ve birçok ülkede hızla aşılamalar devam ediyor. Aşının yanı sıra bilim insanları koronavirüs için ilaç da geliştiriyor. Şimdiye kadar dünya genelinde 4 milyar doza yakın kişi aşılandı. Dünyada hızla süren aşılamayla beraber Covid-19 nedeniyle oluşan kara bulutlar ise uzaklaşmaya başladı.

Koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana adından en çok söz ettiren isimlerden Bill Gates, Covid-19'un ne zaman biteceğine dair yeni açıklamalarda bulundu.

Pandemiyi bilen Bill Gates Covid-19'un ne zaman biteceğini açıkladı

2015 yılında Covid-19 benzeri bir salgına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirten, uyarılar yapan Gates, koronavirüse bağlı ölümlerin 2022'nin ortasında çok düşük seviyelerde olmasını beklediğini söyledi.

Fortune'da yer alan habere göre Gates, ''Gelecek yılın ortasında tehlikeli varyantların ortaya çıkacağını sanmıyorum'' dedi. Gates, 2022'nin ortalarında Covid-19'a bağlı ölüm ve enfeksiyon oranlarının mevsimsel grip seviyesine ulaşacağına inandığını da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...