Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Aralık 2021 17:14

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'dan Yunanistan'a mülteci dersi

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, 3 gün sürecek temasları kapsamında Yunanistan'a geldi. Papa Franciscus, mültecilere uyguladığı zulümlerle gündeme gelen Yunanistan’a adeta ders verdi

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'dan Yunanistan'a mülteci dersi
Papa Franciscus,Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’un, çeşitli konuları ele almak üzere 3 gün sürecek temasları kapsamında Yunanistan'a geldi.  Papa Franciscus, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias karşıladı. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun daveti üzerine Yunanistan'a gelen Papa Franciscus, Sakelaropulu ve Başbakan Miçotakis ile bir araya geldi.
Papa Franciscus, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaptığı konuşmada, iklim krizi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, yoksulluk ve mülteci meselesi gibi sorunlara dikkati çekti. Mülteci sorununa işaret eden Papa Franciscus, mültecileri "kardeşlerimiz" sözleriyle tanımladı. Bu sorunun kuzey ve güney arasında bir ayrıma yol açtığını belirten Franciscus, Avrupa'nın bu konuda ağır adımlar attığını belirterek yardıma ihtiyaç duyanlara her ülkenin kendi imkanları kapsamında destek olması gerektiğini vurguladı.

PAPA’DAN ORTAK SORUN VURGUSU 

Papa Franciscus, iklim krizinin yol açtığı sorunlara da dikkati çekerek, bunun mücadele edilmesi gereken ortak bir sorun olduğunu ifade etti. Kovid-19 salgınıyla mücadelede aşının önemine de değinen Papa Franciscus, salgın sürecinde ortaya çıkan dayanışma ruhunun salgın bittikten sonra da kaybedilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Papa Franciscus'un Yunanistan ziyareti programında Midilli Adası da bulunuyor. Cumartesi sabahı Midilli'ye gitmesi planlanan Papa Franciscus'un buradaki sığınmacı kampını ziyaret etmesi öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...