Tgrt Haber
04 Aralık 2014 17:57

Papa muhafız alayı komutanını değiştiriyor

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, sıkı koruma tedbirleri uygulayan İsviçreli muhafız alayı komutanı Daniel Anrig’in görev süresini uzatmadı.

Papa muhafız alayı komutanını değiştiriyor
papa, muhafız alayı, komutan,

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, sıkı koruma tedbirleri uygulayan İsviçreli muhafız alayı komutanı Daniel Anrig’in görev süresini uzatmadı.  Papalık görevine seçildiği Mart 2013’ten bu yana, özellikle Vatikan’da kendisini görmeye gelenlerle ve gittiği bölgelerde halkla hep yakın olmayı isteyen, kimi zaman güvenlik riskine rağmen bu tür buluşmaları gerçekleştiren Papa Franciscus, aldığı sıkı güvenlik tedbirleriyle kendisini bu konuda sınırlayan Vatikan’ın güvenliğinden sorumlu İsviçreli Muhafızlar'ın komutanı Albay Anrig’in görev süresinin uzatılmasını istemedi.  Vatikan gazetesi L’Osservatore Romano’nun haberinde, görev süresi 31 Ocak 2015’te sona erecek Albay Anrig’in görevine Papa’nın isteğiyle devam etmeyeceği belirtildi. 1992-1994 yıllarında İsviçreli muhafız olarak görev yapan ardından 2008 yılında şu anki görevine getirilen Albay Anrig’in yerine yardımcısı Christoph Graf’ın gelmesinin beklendiği kaydedildi. Basına yansıyan diğer haberlerde, Albay Anrig’in sıkı tedbirlerinin Papa’yı bunaltmasının yanı sıra kendisi ve ailesinin kaldığı İsviçreli Muhafızlar'ın kışlasının hemen üstündeki lüks çatı katı dairesinin yenilemesinin de göze battığı ifade edildi. Dünyanın en eski muhafız alayı olan İsviçreli Muhafızlar, 1506 yılından bu yana Vatikan’ı korumakta. Yaşları 19-30 arası değişen, bekar, Katolik ve boyu en az 1.74 olan İsviçreli erkekler arasından seçilen muhafızlar, İsviçre ordusunda yoğun bir eğitim sürecini tamamladıktan sonra bu misyonla görevlendiriliyor. Halkla yakın temasta olmayı seven Papa, Vatikan'da ve yurtdışı ziyaretlerinde fazla güvenlikten ve protokolden hoşlanmıyor. Papa Franciscus, son olarak gittiği Türkiye’de de cumhurbaşkanlığının kendisine önerdiği lüks ve zırhlı makam otomobilleri yerine normal araç tercih etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...