Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ağustos 2014 18:49

Papa'dan Iraklı Hristiyanlar için dua

Katoliklerin ruhani lideri, terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle yerlerinden olan Iraklı Hristiyanlar için dua istedi.

Papa'dan Iraklı Hristiyanlar için dua
ırak, papa, Franciscus, Avrupa haberleri, Avrupa,

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, tüm iyi niyetli insanları kendisiyle birlikte başta Iraklı Hristiyanlar olmak üzere zulüm altındaki tüm topluluklar için dua etmeye çağırdı. Papa Franciscus sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki kişisel hesabından yazdığı iletisinde, "Tüm iyi niyetli insanları, benimle birlikte Iraklı Hristiyanlar ve tüm zulüm altındaki topluluklar için dua etmeye çağırıyorum" ifadesini kullandı. Ruhani lider, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarına maruz kalan Hristiyanların korunması için çağrıda bulunurken, bugün de hem onlar için dua ettiğini belirtti hem de 2001 ile 2006 arasında Vatikan'ın Irak ve Ürdün Papalık temsilcisi olarak görev yapan Kardinal Fernando Filoni'yi, son gelişmeler ışığında Irak'a özel temsilci olarak gönderme kararı aldı. Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, Kardinal Filoni'nin ilerleyen günlerde Bağdat'a gideceğini açıklarken, Filoni'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni de ziyaret edebileceğini belirtti. IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Irak'ın kuzeyindeki ilerleyişi bölgede yaşayan pek çok Hristiyanın evlerini terk etmesine yol açmıştı. Papa'nın özel temsilcisi olarak atanan ve bölgeye gidecek olan Kardinal Filoni de bölgedeki durumun Iraklı Hristiyanlar için umutsuz olduğunu dile getirmiş, insani krizle karşı karşıya olduklarını söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...