Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ekim 2021 08:59

Paraşütü açılmayan Kolombiyalı asker metrelerce yüksekten yere çakıldı

Kolombiya'da Paraşütlü Atlama Eğitimi sırasında helikopterden atlayan bir askerin paraşütü açılmadı. Metrelerce yüksekten yere çakılan asker olaydan kırık ve küçük eziklerle kurtulurken o anlar saniye saniye kameraya yansıdı.

Paraşütü açılmayan Kolombiyalı asker metrelerce yüksekten yere çakıldı
kolombiya,asker,paraşüt,eğitim

Kolombiya’da eğitim esnasında paraşütü açılmayan asker felaketi yaşadı. Tolima eyaletindeki Melgar bölgesinde bulunan Askeri Paraşütle Atlama Okulu’ndaki eğitim esnasında helikopterden atlayan Luis Alfonso Garces Vila isimli asker, paraşütü açılmayınca metrelerce yüksekten yere çakıldı.

Geçtiğimiz cumartesi günü yaşanan eğitim kazasının ardından Luis’in, Tolemaida Hava Üssü’ne 45 dakika uzaklıktaki Girardot’taki bir sağlık merkezine ardından başkent Bogota’daki askeri hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

YERE ÇAKILMADAN ÖNCE YEDEK PARAŞÜTÜNÜ AÇTI

Kolombiya basınında yer alan haberlerde, Luis’in kazadan sağ kurtulduğu, sağ bacağının kırıldığı ve vücudunun bazı bölgelerinde ezilme meydana geldiği ifade edildi. Haberlerde ayrıca, Luis’in yere çakılmadan önce yedek paraşütünü açtığı ve bu sayede hayatta kaldığı öne sürüldü.

ORDU SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ordu yetkililerinin yaptığı açıklamadai paraşütün neden açılmadığı konusunda bir iç soruşturma başlatıldığı bildirildi. Luis’in yere çakıldığı anlar ise anbean bölgedeki askerler tarafından kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...