Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Haziran 2021 10:47

Parça parça keşfedildi! Kıtanın en büyük dinozoru

Avustralya’da ilk parçası 2007’de bulunan dinozor türü kıtada şu ana kadar keşfedilen en büyük dinozor fosili olduğu açıklandı

Parça parça keşfedildi! Kıtanın en büyük dinozoru
Avustralya,dinozor

Avustralya’da yapılan çalışmalar neticesinde kıtanın en büyük dinozor fosili keşfedildi. Avustralya’nın Queensland eyaletinde bilim insanları ilk parçası 2007’de yılında keşfetti. Dinozor fosilinin dünya genelinde en büyük 15 dinozor türü arasında yer aldığı öğrenildi.

30 METRE BOYU AĞIRLIĞI 67 TON

Dinozor fosilinin 92-96 milyon yıl önce yaşayan ve Titanozorlar olarak bilinen, bitki yiyen Australotitan cooperensis türü olduğu belirtildi. Kemik incelemelerinde boyunun yaklaşık 30 metre yani “basketbol sahası kadar” olduğu belirtilen dinozorun ağırlığı ise 67 ton olarak açıklandı.

İLK PARÇASI ÇİFTLİKTE BULUNDU

Dinozor türüne ait iskeletin ilk parçası Queensland eyaletinde bulunan Eromanga yakınlarındaki bir çiftlikte bulundu. Geçtiğimiz günlerde ise keşfedilen türün kürek kemikleri, uzuvları ve pelvik kemikleri keşfedildi. Yapılan hassas çalışmalar neticesinde kemiklerin uzak konumu, boyutları ve hassas durumları teşhis sürecini uzattı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...