Tgrt Haber
21 Nisan 2019 10:38

Paris alev-alev yanıyor

Fransa'da 23 haftadır devam eden eylemler şiddetini arttırmaya devam ediyor. Sokaklar savaş alanına döndü, birçok sivil yaralandı ve işyerleri yağmalandı. Tüm bu olanlara rağmen kontrolü sağlayamayan Macron'a karşı ihtilal sloganları atılmaya da başlandı.

Paris alev-alev yanıyor
paris,

Fransa'da 17 Kasım'da akaryakıt zamları ve ekonomik koşulları protesto amacı ile başlayan sarı yelekliler eylemleri 23'üncü haftasında sürüyor. Başkent Paris'te bir çok noktada düzenlenen gösterilerde zaman zaman hareketli anlar yaşanıyor. Ellerinde pankartlarla, sloganlar atarak yürüyen kalabalık grupların yanı sıra bazı eylemci gruplar da özellikle Cumhuriyet Meydanı çevresinde araç ve motosikletleri ataşe verdi. Polis eylemcilere biber gazı ile müdahale etti.

EYLEMCİLERE NOTRE DAME YASAĞI

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, dün Sarı Yeleklilerin 23'üncü haftada yapacakları gösterilerde Notre Dame ve çevresine girmelerini yasaklamıştı.Yasaklanmanın sebebi ise, Notre Dame yangınının ardından alınan 'güvenlik önlemleri' olduğu belirtildi. Yasaklamanın, Notre Dame ve çevresinde tüm gün geçerli olacağı belirtildi.

230 YIL SONRA AYNI SLOGAN

Protestoların 23. haftasında olaylar daha da şiddetlenirken, Paris sokakları 230 yıl sonra ilk kez ihtilal sloganlarıyle inledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...