Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ocak 2015 18:01

Paris'te binlerce polisle dev operasyon

Fransa polisi, Paris'te haftalık dergi Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırının failleri olduğu değerlendirilen 2 kişiyi yakalamak için Aisne bölgesinde operasyon başlattı.

Paris'te binlerce polisle dev operasyon
Paris, operasyon, kuşatma, Irak,Paris,Sabah,bugün,Fransa,

Fransa polisi, Paris'te haftalık dergi Charlie Hebdo'ya  düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırının failleri olduğu düşünülen 2 kişiyi  yakalamak için Aisne bölgesinde operasyon başlattı. Polis ekipleri, Şerif ve Said Kouachi kardeşlerin saklandığı öne  sürülen Paris'in yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Aisne blgesinde bir binayı  kuşattı. Kouachi kardeşlerin, Reims-Paris karayolunda Paris istikametinde  araçlarını bir benzinlikte terk ettiği ve yakınlardaki bir binaya saklandıkları  iddia edildi. Şüpheli kardeşleri yakalamak için dün Reims'de düzenlenen operasyonda  şüphelilerin kaldığı iddia edilen bir evde arama yapılmıştı. Sabah saatlerinde  ise, 2 kardeşin Reims'den Paris istikametine doğru gri bir araçla seyir halinde  olduğu kaydedilmişti. Operasyona 3 binden fazla polisin katıldığı belirtiliyor.
 
7 KİŞİ GÖZALTINDA
 
Kaouchi kardeşlerden 32 yaşındaki Şerif Kaouchi 2008 yılında, Irak'ta  savaşa katılanlara yardım ettiği gerekçesiyle 18 ay hapis cezasına  çarptırılmıştı. Reims'de düzenlenen operasyon kapsamında da, saldırıyı  gerçekleştirdiği düşünülen kişilerle ilişkili oldukları değerlendirilen 7 kişi  gözaltına alındı.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı'nda Charlie  Hebdo saldırısıyla ilgili sabahın erken saatlerinde bakanlarla kriz toplantısı  yaptı. Hollande daha sonra da, Halk Hareketi Birliği (UMP) Lideri Nicolas  Sarkozy'i kabul etmişti.
 
EİFFEL KARANLIĞA GÖMÜLECEK
 
Bugün resmi yas ilan edilen ve bayrakların bugünden itibaren 3 gün  boyunca yarıya indirildiği Fransa'da, saldırının kurbanları için dün ve bugün  çeşitli anma törenleri düzenlenmişti. Saldırının yapıldığı sokağa çiçekler  bırakılırken kurbanlar anısına mum yakılmıştı.
 
Bu gece de Eiffel kulesinin ışıkları saldırıda hayatını kaybedenler  anısına kapatılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...