Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Aralık 2014 18:28

Paris'te Ferguson gösterisi

ABD'de 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru hakkındaki takipsizlik kararı, Fransa'nın başkenti Paris'te protesto edildi.

Paris'te Ferguson gösterisi
abd, paris, ferguson, gösteri,

ABD'nin Missiouri eyaletinde, jürinin 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru hakkında verdiği takipsizlik kararı, Fransa'nın başkenti Paris'te protesto edildi. Eyfel Kulesi'nin yakınlarındaki Trocadero Meydanı'nda düzenlenen gösteriye çok sayıda kişi katıldı. Göstericiler meydanın Eyfel Kulesi'ni gören tarafında toplanarak , "Ateş etme", "21. Yüzyılın linçi", "Ferguson Paris'te", "Siyahlar önem taşır", "Nefes alamıyoruz" yazılı pankartlar taşıdı. Eylemciler "Adalet yoksa barış da yok" ve "Ellerim havada, beni vurma" sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. ABD'nin Missouri eyaletinde siyahilerin yoğun olarak yaşadığı Ferguson'da, 9 Ağustos Cumartesi gecesi, Darren Wilson adlı beyaz polis tarafından siyahi genç Michael Brown silahla vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından ülke çapında gösteriler düzenlenmişti. Missouri valisinin olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan ettiği kentte polisin göstericilere yönelik sert müdahalede bulunması ile polis memuru hakkındaki takipsizlik kararı ülke ve dünya basınında yankılanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...