Tgrt Haber
23 Mart 2015 15:33

Paris'te hava kirliliğine önlem

Fransa’nın başkenti Paris ve çevresinde yüksek seviyeye ulaşan hava kirliliğinin artması nedeniyle tek plaka uygulamasına geçildi.

Paris'te hava kirliliğine önlem
paris, hava kirliliği,

Fransa’nın başkenti Paris ve çevresinde yüksek seviyeye ulaşan hava kirliliğinin artması nedeniyle tek plaka uygulamasına geçildi. Paris Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, devam eden hava kirliliği nedeniyle bugün boyunca sadece plaka numarası tek sayı olan araçların Paris'e girebileceği duyuruldu. 
Açıklamada, cuma gününden bu yana devam eden ücretsiz toplu taşıma ve özel araçların park etmesi için ayrılan otoparkların ücretsiz olması uygulamasının bugün de süreceği bildirildi.
Trafikteki tek plaka uygulamasına uymayanlar 22 avro para cezasına çarptırılacak.
Tek plaka uygulamasına toplu taşıma araçları, ambulans, taksi, okul servisleri ve elektrikli yada hibrid motora sahip araçlar dahil edilmedi.
Paris'teki hava kirliliğine bölgede güçlü rüzgarların esmemesinden kaynaklanan toz kütlesi birikiminin sebep olduğu belirtiliyor. Hava kirliliğine bir başka sebep olarak ise yeterli yağmurun yağmaması gösteriliyor.  
Paris'te cuma günü 102 PM (mikrogram/metreküp) olarak ölçülen hava kirliliği, bugün itibarıyla 78 PM olarak tespit edildi. Avrupa Birliği'nde hava kirliliği sınır değeri 50 PM kabul ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...