Tgrt Haber
31 Ekim 2015 22:11

Paris'te 'ırkçılığa karşı' yürüyüş

Fransa'nın başkenti Paris'te, ırkçılık, İslamofobi ve polis şiddetini protesto amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Paris'te 'ırkçılığa karşı' yürüyüş
paris,

Barbes Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ırkçılık, İslamofobi ve  polis şiddetine tepki gösterdi. Grubun, şehrin diğer sembol meydanı Bastille'e  yaptığı yürüyüşte, polis yoğun güvenlik önlemi aldı.
 
Yürüyüşe, kadın derneklerinden Müslüman sivil toplum örgütlerine kadar  birçok farklı grup destek verdi.
 
Etkinlikte, Paris'te 2005'teki banliyö isyanı sırasında polisten  kaçarken elektrik trafosunda yüksek akıma kapılarak hayatını kaybeden 15  yaşındaki Bouna Traore ve 17 yaşındaki Zyed Benna da anıldı.
 
Ellerinde 2 gencin fotoğrafını taşıyan grup, "Polis şiddetine son",  "Polis hesap verecek", "Eşitlik olmadan barış olmaz" sloganları attı.
 
AA muhabirine konuşan 24 yaşındaki Yassine Abaid, Fransız toplumunda  dışlanan ve ayırımcılığa uğrayan herkesin yürüyüşe katıldığını, kendisinin de  Müslüman bir genç olarak benzer sorunlarla karşılaştığını söyledi.
 
Romanyalı Elena Verdiyeva ise ırkçılık ve yabancı düşmanlığının  Fransa'nın en büyük problemi olduğunu, daha eşit toplum için bu tip yürüyüşlerin  sık sık yapılması gerektiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...