Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Şubat 2015 21:01

Paris’te Özgecan Aslan için eylemi

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Fransa'nın değişik kentlerinde eylemler düzenlendi.

Paris’te Özgecan Aslan için eylemi
paris, özgecan, mersin, özgecan cinayeti,

Özgecan Aslan cinayetine ve cinayet sonrası kadınların giyim kuşamlarına dikkat etmeleri gerektiği söylemlerine karşı gösterilen tepkiler Türkiye sınırlarını aştı. Fransa'da Paris'in Trocadero Meydanı'nda bir araya gelen bir grup Türk, Türkiye'de yaşanan kadına cinsel taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerini protesto etti. Pazar günü soğuk havaya rağmen öğleden sonra Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesini kınamak için düzenlenen eyleme katılanlar, Türk ve Fransız bayrakları ile Özgecan Aslan'ın fotoğraflarını ve kadına karşı şiddeti eleştiren dövizler taşıdı. Türkiye'de son yıllarda kadınlara karşı cinsel saldırı ve cinayet suçlarının arttığını, buna karşın sorumluların hak ettikleri soruşturmaya uğramadıklarını ya da ceza almadığını belirten eylemciler, vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada farkındalık oluşturduğunu söylediler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...