Tgrt Haber
10 Ocak 2015 10:25

Paris'te panik devam ediyor

Paris'teki kanlı saldırının ardından kentte hala panik devam ediyor. Polis her yerde Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumeddiene'yi arıyor.

Paris'te panik devam ediyor
paris, kanlı saldırı, polis,

Fransa'da son üç günde gerçekleşen olayların şokunu yaşıyor. 7 Ocak günü Charlie Hebdo dergisinin basılması ve 12 kişinin öldürülmesinin ardından başlayan olaylar zinciri dün gece sona erdi. Dergi saldırısının ardından sarsılan Fransa bu şoku atlatamadan ikinci gün bir kadın polisin Amedy Coulibaly ve eşi tarafından öldürüldüğü haberiyle iyice çalkalandı.
Dergiyi basan iki kardeş Dammartin'deki bir matbaada aldıkları rehinelerle polise direnirken, şehrin öte tarafında bir Yahudi marketini basan Amedy Coulibaly dehşet saçtı. Polis saatler sonra iki bölgede de yaptığı operasyonla saldırganları öldürmeyi başardı. Ancak marketteki operasyonda Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumeddiene oradan kaçmayı başardı.
SONRADAN KAPANMIŞ
Operasyonlar devam ederken Hayat Boumeddiene'nin çarşaflı fotoğrafları ortaya çıktı. Önceki yıllarda açık olan Boumeddiene'nin çarşaf giydiği ve yaylı tüfekle atış denemeleri yaptığı fotoğrafları yayınlandı. Bu fotoğraflar, Fransız medyası tarafından Boumeddiene'nin Coulibaly tarafından nasıl radikalleştirildiğinin bir kanıtı olarak gösterildi.
26 yaşındaki Hayat Boumeddiene'nin kocasu Coulibaly marketteki operasyonda öldürüldü. Polis, Boumeddiene'nin rehinelerin dışarı çıkarıldığı sırada karışıklıktan da yararlanarak kaçmış olabileceğini söyledi. Silahlı ve zırhlı bir şekilde kaçmayı başaran Boumeddiene'nin her an her şeyi yapabileceği belirtiliyor.
BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
Her ne kadar süpermarketten kaçtığı söylense de Boumeddiene markette hiç bulunmamış da olabilir. Olay yerinden gelen raporlar Hayat'ın öldürülmüş, kaçmış ve ya süpermarkete en başından gelmemiş olabileceği senaryoları üzerinde duruyor. Hayat'ın serbestçe dolaşıyor olma ihtimali ise şu anda Fransız polisinin en çok üzerinde durduğu ihtimal.(Haber7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...