Tgrt Haber
16 May 2022 11:07 - Güncelleme : 16 May 2022 11:26

ABD’de ırkçı saldırganın manifestosu ortaya çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal sözler

New York’un Buffalo kentinde bir süpermarkete ırkçı saldırı düzenleyen 18 yaşındaki Payton Gendron'un 180 sayfalık manifestosu ortaya çıktı. Her satırı korkunç detaylar olan manifestoda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili skandal ifadeler ter aldı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
ABD’de ırkçı saldırganın manifestosu ortaya çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal sözler
ABD,ırkçı saldırı,erdoğan,Payton Gendron

ABD’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen ırkçı saldırının detayları gün geçtikçe belli oluyor.  Saldırganın 18 yaşındaki Payton Gendron olduğu açıklanırken yazdığı 180 sayfalık manifesto ortaya çıktı. Gendron’un geçmişte de sosyal medya üzerinden ırkçı ve saldırgan ifadeler kullandığına dikkat çekilirken, teröristin saldırıyı Twitch isimli sosyal medya platformundan canlı yayınladığı da belirtildi.

ERDOĞAN’I ÖLDÜRMEK İSTEDİĞİNİ YAZDI

Gendron, “Büyük Değişim Teoroisine” dayandırdığı 180 sayfalık manifestoda bazı üst düzey isimleri öldürmek istediğini de söyledi. Gendron’un manifestosunda kan donduran ifadeler yer aldı. Irkçı teröristin İngiltere’nin başkenti Londra’nın Belediye Başkanı Sadiq Khan, milyarder George Soros ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öldürmek istediği de belirtildi.

3 İSMİ HEDEF GÖSTERDİ

Manifesto’da, “Ülkemizin ve ırkımızın düşmanı olup rahatça gezen insanlar var. Milyarder George Soros, Batı’ya saldırılardan sorumlu. Sıradan insanların servetine saldırıyor ve radikal solu destekliyor. Yeni düzene geçmek isteyen Yahudilerden biri” ifadesi yer aldı. Manifestoda ayrıca Erdoğan hakkında, “İnsanımızın en eski düşmanlarının lideri. Avrupa'nın en büyük İslami grubu. Bu savaş lordu, etnik kökenlerini ziyaret ederken son kanını dökmeli.” denildi.

SALDIRININ PLANLARI DA YER ALIYOR

ABD’li yetkililer, manifestoyu incelemeye aldıklarını ve manifesto içinde Buffalo’daki saldırının planının da yer aldığı kaydedildi. Belgelerde saldırının adım adım açıklandığı ve kullandığı silahların detaylarını da paylaştığı görüldü.

ABD’de ırkçı saldırganın manifestosu ortaya çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal sözler

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...