Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Eylül 2021 13:49

Pencşir direnişinin lideri yurt dışına kaçtı

Taliban, Afganistan'ın son kalesi olarak nitelendirilen Pencşir'deki direnişin liderliğini yürüten Emrullah Salih'in yurt dışına kaçtığını iddia etti.

Pencşir direnişinin lideri yurt dışına kaçtı
pencşir,,taliban,,afganistan,

Taliban'ın Afganistan'daki yönetime el koymasının ardından Pencşir'de başlayan direniş son buldu. Taliban, Pencşir'deki kontrolü ele aldığını duyurdu. Pencşir'in ele geçirilmesinin ardından açıklamalar yapan Taliban'dan dikkat çeken bir iddia geldi.

Pencşir direnişinin lideri yurt dışına kaçtı

Afganistan'ın düşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Eşref Gani yurt dışına kaçmış, Emrullah Salih kendisini geçici cumhurbaşkanı olarak tanıtıp Pencşir'deki direniş liderlerinden biri olmuştu. Taliban, Salih'in de yurt dışına hatta nokta atışı yaparak Tacikistan'a kaçtığını belirtti.

AHMED MESUD: GÜVENDEYİM

Emrullah Salih, Afganistan'ın başkenti Kabil'in Taliban'ın eline geçmesinin ardından çevresindekilerle Pencşir'e geçmiş ve direniş hareketinin lideri haline gelmişti.

Öte yandan Afgan Ulusal Direniş Cephesi liderlerinden Ahmed Mesud, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden ''Güvendeyim'' mesajı verdi. Taliban ise ''Düşmanın son yuvası Pencşir vilayeti de tamamen fethedilmiştir'' açıklamasını yaptı. 

Taliban, geçtiğimiz saatlerde Pencşir'in ele geçirilmesiyle ülke genelinde savaşın tamamen sona erdiğini duyurmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...