Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2022 10:39 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 10:58

Penguen tarafından teftiş edilen Kral Muhafızlarını partide yaptıkları yaktı kovuluyorlar!

Norveç Kraliyet Muhafızları Birliği'nin 30 üyesinin özel bir partide yaptıkları başlarını yaktı. Geçtiğimiz günlerde bir penguen tarafından teftiş edilen muhafızların orduyla ilişkileri kesilecek.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Penguen tarafından teftiş edilen Kral Muhafızlarını partide yaptıkları yaktı kovuluyorlar!
norveç,asker,penguen

Norveç Kralı'nı koruyan Norveç Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı muhafızlardan 30'unun özel bir partide yasa dışı uyuşturucu kullandığına ilişkin bir bilgi sızdı, ardından da askerler uyuşturucu kullandıklarını itiraf ettiler. İtirafın ardından askerlerin orduyla ilişiklerinin kesileceği belirtildi, muhafızların ne tür uyuşturucu aldıklarına dair bilgi verilmedi.

Kraliyet Muhafızları Birliği, ülkedeki kraliyet ailesinin mensuplarını korumakla görevli. Birlik ayrıca Nobel Barış Ödülü de dahil olmak üzere özel etkinliklerde görev alıyor. Norveç, 2015'ten beri kadın ve erkekler için askerlik hizmetini zorunlu kılıyor.

PENGUEN MUHAFIZLARI TEFTİŞ ETMİŞTİ

Kraliyet Muhafızları son olarak bir Penguen tarafından teftiş edilmişti. Penguen Olav 2005 yılında Norveç ordu mensuplarından madalya alarak albay olmuş ve Norveç Kraliyet Muhafız Alayı’nın onursal komutanlığına atanmıştı. Albaylığa terfi ettiği gün de tören kıtasını teftiş eden penguen Olav, gerçek boyunda yapılan heykelini de ziyaret etmişti. Hatta bir Norveçli subay “Ülkenin en seçkin birliğinin komutanlığına en uygun pengueni seçtiğimizden eminiz” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Penguen tarafından teftiş edilen Kral Muhafızlarını partide yaptıkları yaktı kovuluyorlar!

Norveç Kraliyet Ailesi'ni korumakla görevli olan Kraliyet Muhafızları'nın, Edingburgh hayvanat bahçesindeki penguenlere olan ilgisi 1972 yılında, bu alayın, Edinburgh Askeri Bando Gösterisi'ne katılmak üzere bu kente gelmesine uzanıyor. 

O tarihte muhafızların başında bulunan Teğmen Nils Olav, hayvanat bahçesindeki bir pengueni çok sevmiş ve onu kendi birliklerinin maskotu ilan etmiş. Gösteri için Edinburgh'a her gelişlerinde birlikten özel ilgi gören o penguen, daha sonra 1980 yılında Norveç Kraliyet Muhafızları'nın fahri üyesi olmuş.

Penguen tarafından teftiş edilen Kral Muhafızlarını partide yaptıkları yaktı kovuluyorlar!

Birliğin maskotu olan ve törenle fahri üye yapılan ilk penguen 1987’de ölmüş. Ancak ilk penguenin soyundan gelen ikinci ve üçüncü pengueni de Kraliyet Muhafızları'nın fahri üyesi yapan Norveç ordusu, aynı geleneği günümüze kadar ulaştırmış.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...