Tgrt Haber
17 Ağustos 2016 00:10

Pensilvanya Başsavcısı'na kötü haber

ABD'de yalan beyan ve adaletin engellenmesi suçlarından yargılanan Pensilvanya Başsavcısı Kathleen Kane'e hapis cezası alabilir. 50 yaşındaki Başsavcı'nın istifa etmesi için baskılar da artıyor.

Pensilvanya Başsavcısı'na kötü haber
pensilvanya,

CNN International'ın haberine göre, 2012'den beri görevinin başında olan ve eyalet başsavcısı seçilen ilk Demokrat olan Kane, halefinin itibarını zedelemek için büyük jüriye ait belgelere ilişkin gizli bilgileri basına sızdırmakla suçlanıyordu.

Kane ile ilgili suçlamalara ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Kevin Steele, 50 yaşındaki Başsavcı'nın hapis cezası alabileceğini belirtti ve "Her seçenek masada" dedi.
Kane'in suçlu bulunmasının ardından Pensilvanya Valisi Tom Wolf, Başsavcı'yı istifaya davet etti.

Vali Wolf, "Kathleen Kane'in artık Pensilvanya Başsavcısı olmaması gerektiğine inanıyorum. Bunu yargı süreci başladığında da söylemiştim. Bugünkü hükmün ardından ise acilen görevini bırakması gerektiğine dair şüpheye yer kalmadı... Başsavcı Kane'den doğru olanı yapmasını rica ediyorum. Pensilvanya sakinlerini ön plana koyup istifa etmeli" dedi.

Kane daha önceki istifa çağrılarına, "Görevi bırakırsam bu suçumu kabul ettiğim anlamına gelir. Ama ben suçlu değilim" diyerek direnmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...