Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Kasım 2016 10:42

Pensilvanya'da 'Trump senin için geliyor FETO Gülen' pankartı açıldı

ABD Başkanı Trump'ın seçilmesinin ardından FETÖ elebaşı Gülen'in Pensilvanya'da kaldığı çiftliğin yakınındaki Easton kentinde iki karşıt grubun düzenlediği gösteriler sırasında "Trump senin için geliyor FETO Gülen" ifadesinin yer aldığı pankart açıldı.

Pensilvanya'da 'Trump senin için geliyor FETO Gülen' pankartı açıldı
fetö,trump,pensilvanya,pankart,

ABD yapılan seçimlerde işadamı Donald Trump'ın 45.  Amerika Başkanı seçilmesinin ardından Pensilvanya eyaletinde düzenlenen gösteride  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhine pankart açıldı. 

Pensilvanya'da 'Trump senin için geliyor FETO Gülen' pankartı açıldı

 
ABD'de başkanlık seçimlerinden zaferle çıkan Cumhuriyetçi Parti adayı  Donald Trump'a karşı başta New York, Chicago ve Kaliforniya olmak üzere 4 gündür  ülke genelinde çeşitli eyaletlerde protestolar gerçekleştirilirken Cumhuriyetçi  adayın 20 seçici kurul üyesi kazandığı Pensilvanya'da da iki karşıt grubun  gösterileri vardı.
Pensilvanya'da 'Trump senin için geliyor FETO Gülen' pankartı açıldı

 
Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton'u destekleyen yaklaşık 100  kişilik bir grubun Eston kent merkezinde düzenlediği gösteriler devam ederken  yaklaşık 30 kişilik Trump taraftarlarıda karşı kaldırımda ellerinde Amerikan  bayraklarıyla Trump için destek sloganları attı.

FETÖ elebaşı Gülen'in kaldığı Saylorsburg'daki çiftliğe yaklaşık 30  kilometre mesafede bulunan Easton kentinde düzenlenen gösteriler sırasında Trump  destekçileri, Gülen'in bölgelerinde olmasından duydukları rahatsızlığı da pankart  açarak gösterdi.

 Pensilvanya'da 'Trump senin için geliyor FETO Gülen' pankartı açıldı
Trump destekçileri, Gülen'i işaret ederek üzerinde  "Trump senin için  geliyor FETO Gülen" (Trump is coming for you FETO Gulen) ifadesinin yer aldığı  pankartı taşıdı.
 
ABD'nin 45. Başkanı seçilen Trump'a, Gülen'i Türkiye'ye iade etmesi  çağrısında bulunan göstericiler, daha sonra hazırladıkları pankartı kasaba  içerisindeki yolun kenarında sergiledi.

Karşılıklı sloganların atıldığı, pankartların açıldığı gösteriler  olaysız sona erdi.

"BU MASKELİ TERÖR VE İSTİKRARSIZLIK KAYNAĞI"

Trump'ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı emekli Korgeneral Michael  Flynn, elebaşı Gülen’e ilişkin bir yazı kaleme almıştı.
Flynn yazısında "Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan  bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü  boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin  bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladinine sığınak oluyor. 11  Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı  anda Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini  öğrenseydik ne yapardık?" yorumunu yapmıştı.
Trump'ın başdanışmanın yazısı üzerine ise, FETÖ elebaşının avukatları  paniğe kapılarak yazılı bir açıklamayla Trump’a uyarıda bulunmuştu.ABD'nin  Avukatlar Flynn’ın kaleme aldığı makalenin "Trump'ın politikası olmadığını ümit  ettiğini" belirtmişlerdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...