Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2021 23:14

Pentagon'dan 136,7 milyon dolarlık Kovid-19 sözleşmesi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Omicron kaynaklı artan Kovid-19 vakaları sonrası harekete geçti. Pentagon, koronavirüs test kitinde kullanılan nitroselüloz membran üretimi için MilliporeSigma adlı firma ile 136,7 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Pentagon'dan 136,7 milyon dolarlık Kovid-19 sözleşmesi
pentagon,test kiti,kovid-19

Kovid-19'un Omicron varyantı Amerika Birleşik Devletleri'ni alarma geçirdi. ABD yönetimi, hızla yayılan Omicron sonrası yaşanan test kiti eksikliğe karşı yeni bir adım attı.

136,7 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kovid-19 testi üretiminde kullanılan nitroselüloz membran üretimi için MilliporeSigma şirketi ile 136,7 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Savunma Bakanlığı, 29 Aralık 2021'de ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı adına ve bakanlıkla koordineli olarak, MilliporeSigma ile ABD'de nitroselüloz membran üretimi yapması için 136,7 milyon dolarlık bir sözleşme yaptı" denildi.

HEDEF AYDA 83 MİLYON TEST KİTİ

Nitroselüloz membranın Kovid-19 hızlı test kitlerinin üretiminde kullanılan önemli bir malzeme olduğu belirtilen açıklamada, bu malzemenin Wisconsin eyaletinde süren Kovid-19 test üretimine katkı sağlayacağı bildirildi.

Açıklamada ayrıca bu sözleşmenin, ABD'nin ayda 83,3 milyondan fazla test kiti üretme hedefini yakalamak üzere yapıldığına dikkat çekildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...