Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 17:56

Son dakika! Pentagon'dan Taliban'a cevap gecikmedi: Tahliye tarihinde bir değişiklik yok

Son dakika haberi: Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, ABD'nin Afganistan'daki tüm Amerikan birliklerini geri çekmek için belirlediği 31 Ağustos tarihine kadar tamamlaması gerektiğini açıklamasından sonra ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan cevap gecikmedi. Yapılan açıklamada, tahliye tarihi olan 31 Ağustos'ta bir değişiklik yok denildi.

Son dakika! Pentagon'dan Taliban'a cevap gecikmedi: Tahliye tarihinde bir değişiklik yok
Son dakika,Pentagon,ABD,Afganistan,Taliban

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil'de düzenlediği basın toplantısında yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Taliban sözcüsü, Afganistan'dan tahliyelerin, yabancı güçlerin geri çekilmesi için belirlenen 31 Ağustos'a kadar tamamlanması gerektiğini ve bu tarihin ileri çekilmesini kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Afganistan'da yaşamın normale dönmeye çalıştığını ancak Kabil Havaalanı'ndaki kaosun sorun teşkil etmeye devam ettiğine işaret eden Mücahid, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ile Taliban'ın önde gelen liderlerinden Molla Abdulgani Birader'in Kabil'de gizlice görüştüğü haberinin sorulması üzerine konudan haberdar olmadığını öne sürdü.

Reuters'ın haberine göre Mücahid, ayrıca ABD'ye doktor ve mühendis gibi eğitimli Afganların tahliyesini ve anayurdunu bırakmayı özendirmemesi çağrısında bulundu.

PENTAGON'DAN TALİBAN'A JET CEVAP

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, ABD'nin Afganistan'daki tahliyesini Biden yönetiminin tüm Amerikan birliklerini geri çekmek için belirlediği 31 Ağustos tarihine kadar tamamlaması gerektiğini söyledi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise "Kabil'den çekilme için 31 Ağustos tarihinde bir değişiklik yok" açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Pentagon'un tavsiyesine uyarak Afganistan'daki tahliye sürecini 31 Ağustos'tan sonraya uzatmayacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...